Tesla публикува своя първи отчет за безопасността на своите транспортни

...
Tesla публикува своя първи отчет за безопасността на своите транспортни
Коментари Харесай

Илън Мъск публикува първия отчет на Tesla относно безопасността на електромобилите

Tesla разгласява своя първи доклад за сигурността на своите транспортни средства. В него е включена информацията за изтеклото тримесечие на 2018 година.
Tesla отбелязва, че за третия квартал на 2018 година е записано едно спешно събитие на 3,34 милиона благи (5,38 милиона километра), изминати от електрическите автомобили на компанията с включен режим Autopilot. В същото време, без автопилота е закрепен един случай на приблизително 1,92 милиона благи (3,09 милиона километра). При това, формалните данни на националната администрация по сигурността на придвижването (NHTSA) демонстрират, че в Съединени американски щати има по едно ПТП на всеки 492 хиляди благи (792 хиляди километра). При това Tesla акцентира, че в статистиките на NHTSA са включени единствено спешните обстановки, а в доклада на Tesla в допълнение са включени и други събития, както и незначителните неточности.

Отчетът демонстрира, че заявките на Илън Мъск в Twitter са правилни. Преди време той сподели, че при ПТП с присъединяване на Tesla е завършило единствено със строшен гален, само че попадна във водещите вести на всички издания. Но информацията, че през миналата година към 40 000 души са починали при пътни произшествия е оставена без внимание.

Мъск добави, че Tesla към този момент най-редовно ще разгласява тримесечните доклади за сигурността на своите електрически автомобили.

Сега всички медии чакат тримесечния финансов доклад на Tesla.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР