Tesla подготвя мащабно съкращение на разходите. Илън Мъск заедно с

...
Tesla подготвя мащабно съкращение на разходите. Илън Мъск заедно с
Коментари Харесай

Мъск обяви ново радикално намаляване разходите на Tesla

Tesla приготвя огромно редуциране на разноските. Илън Мъск дружно с новия финансов шеф Зак Киркхорн (Zach Kirkhorn) персонално ще създадат разбор на всички разноски, с цел да сформират нова тактика за компенсиране загубите от предходното тримесечие. Това се споделя в електронно писмо, изпратени до всички служащи и чиновници на Tesla.

Уеб изданието Electrek цитира Мъск и оповестява, че ще бъде оценен всеки разход на компанията, в това число аварийни елементи, заплати, командировки, разноските за наем и така нататък Ще бъде обърнато внимание и на най-дребните разходни пера. Киркхорн ще ревизира и подписва всяка страница от доклада за разноските, а Мъск – всяка десета .



Генералният шеф на Tesla означи, че този толкоз коренен метод е единственият метод за постигането на финансова непоклатимост. Той прикани чиновниците през идващите няколко седмици да проявят по-голяма отговорност по повод понижаване на разноските.

Това не е първия път, когато се вършат сходни съкращения. Така да вземем за пример, предходната година Мъск изиска от всеки служащ и чиновник да се замисли, по какъв начин би могъл да понижи разноските и акцентира, че даже и най-малкото нарастване на успеваемостта може да окаже въздействие върху финансовото положение на Tesla. Малко по-късно автомобилната компания на Мъск съумя да доближи производството на по 1000 броя Model 3 в денонощие.

Новите икономии се постановат, заради загубата в размер на $700 милиона от предходното тримесечие. Компанията има запас от $2,2 милиарда, само че тези средства може да се окажат незадоволителни.

В същото време съперниците на Tesla са подготвени да се борят за пазара на електрически автомобили. Така да вземем за пример немският авто колос Volkswagen няма никакви проблеми с парите, нито с доставката на съставни елементи за своя евентуален шлагер ID.3.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР