Tesla определено не е приключила с оптимизирането на своите електрически

...
Tesla определено не е приключила с оптимизирането на своите електрически
Коментари Харесай

Tesla спира продажбата на Model S и Model X с 74kWh батерии


 Tesla стопира продажбата на Model S и Model X с 74kWh акумулатори

Tesla несъмнено не е завършила с усъвършенстването на своите електрически коли. Илън Мъск разгласи, че компанията му ще спре поръчките на Model S и Model Х с 75kWh акумулатори след 13 януари. „ От понеделник, Tesla към този момент няма да приема поръчки за 75kWh версията на Model S и X. Ако желаете тази версия, апелирам направете поръчка до неделя вечерта на Tesla.com “, означи Мъск в обществената мрежа Twitter.

Той обаче не изясни аргументите за това решение, въпреки че отговори с „ да” на въпрос на консуматор в Twitter дали компанията се отхвърля от този тип акумулатори. Мъск също по този начин не посочи дали ще има заместители, нито дали цените ще се трансформират.

Ако този вид Model S и Model X изчезнат, без да имат еквивалент, то това ще усили цените с 15 хиляди $ или повече, достигайки надлежно до 84, 750 $ (от актуалните 66, 750 долара) и 87, 950 $ (от сегашните 72, 950 долара). Това несъмнено ще отрази и върху потребителите – ще би трябвало да си купите Model 3, в случай че желаете електромобил на Tesla под 80 хиляди $. Без подозрение по този метод ще се улесни производството и ще се покачат продажбите на Model 3.

Все отново отговорът на Мъск дава съображение да се допусна, че става въпрос за преосмисляне на тактиката, а не за напълно отричане от тези модели. С Model 3 можете да си купите кола на база на това по какъв начин смятате да я употребявате, вместо да избирате потенциал на батерията. Всъщност този метод ще бъде по-лесен за новите потребителите и също така може би ще убеди някои купувачи да се насочат към по-скъпи пакети.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР