Tesla официално избра Берлин за дестинацията на четвъртата си фабрика

...
Tesla официално избра Берлин за дестинацията на четвъртата си фабрика
Коментари Харесай

Tesla избра Германия за първата си европейска фабрика

Tesla публично избра Берлин за дестинацията на четвъртата си фабрика Gigafactory. Новината беше оповестена от изпълнителния шеф на компанията Илън Мъск, който прекара последната година в търсене на локация в Европа. Мъск направи формалното си изказване, откакто получи премията Golden Steering Wheel от немския вестник Bild. Той добави,че " Tesla желае да сътвори и инженерен и проектантски център " в немската столица.

Според източник на Financial Times в Берлин Tesla ще създава два модела: нискобюджетния Model 3 и Model Y, който към момента не е влезнал в произвеждане. Целта на компанията е активността да стартира през 2021 година

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики За момента не е ясно по кое време ще започва строителството на новия цех, нито какъв брой време ще отнеме. Новината от Мъск идва едвам дни, откакто стана ясно, че третата Gigafactory – тази в Шанхай – е била издигната за по-малко от половин година. В Китай Tesla създава коли Model 3, които ще бъдат за вътрешния пазар.

Почти без конкуренция

Германия наподобява не е имала огромна конкуренция при избора на Мъск. " Германското инженерство е необикновено и това е част от аргументите да решим да изградим първата европейска Gigafactory тук ", разяснява той. Пред AutoExpress Мъск добави, че Англия в никакъв случай не е била опция пред Tesla, тъй като е " прекомерно рисково " поради политическите проблеми на страната.

На сцената по време на награждаването до Мъск се появи и Хеберт Дийс, изпълнителен шеф на Volkswagen. Целта на Volkswagen е компанията да се трансформира в най-големия производител на електрически коли, като сегашният проект е за продажбата на 22 млн. електрически автомобила през идващото десетилетие.

Дийс благодари на Мъск за " пионерството и бутането ни в вярната посока ". Скоро обаче двамата ще се трансфорат в директни съперници. Porsche Taycan, която се създава от групата на Volkswagen, е отговор на Model 3 на Tesla, до момента в който първата всеобща електрическа кола под марката на Volkswagen, ID.3, ще се появи на пазара идната година.

Без особено внимание

Министърът на стопанската система Петер Алтмайер съобщи в сряда, че към момента не са били обсъждани дотации за Tesla.

" Все още не са обсъждани дотации. Ясно е, че Tesla - в случай че влага в Германия и сътвори работни места тук, ще се третира като всички други компании в автомобилната и автомобилната промишленост ", сподели Алтмайер, представен от Reuters. " Това значи, че ще се отнасяме към всички играчи, които влагат в Германия, еднообразно и без дискриминация. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР