Tesla обяви загуба от внушителните 702 млн. долара за изминалото

...
Tesla обяви загуба от внушителните 702 млн. долара за изминалото
Коментари Харесай

Tesla обяви загуба от над 700 млн. долара

Tesla разгласи загуба от внушителните 702 млн. $ за миналото тримесечие. Приходите на компанията за електрически коли също записват спад от 37% на тримесечна база.

``
реклама

Въпреки че анализаторите на Wall Street чакаха сходни резултати, като даже някои нарекоха тримесечието „ апокалиптично ”, изнесените данни изненадаха, защото са по-лоши от отрицателните прогнози, предава CNN. 

Компанията е афишира и преди толкоз огромни загуби, само че този път разминаванията с упованията са много огромни. Според анкетата на Refinitiv, анализаторите чакаха загуба в размер на към 301 млн. $. Реалната цифра обаче е два пъти по-висока.

Настоящите резултати идват, откакто Tesla съумя да реализира облага през предходните две тримесечия. През предходното тимесечие компанията разгласи облага от 139 млн. долава при продажби за 7.2 милиарда $.

Според Карл Брауейр от Kelley Blue Book и Autotrader има няколко аргументи за огромната загуба на Tesla.

На първо място, данъчният заем в размер на 7.5 хиляди $ беше понижен на половина за транспортните средства на Tesla при започване на тази година. След това марки, като Porsche, Audi, Mercedes и Hyundai, започнаха да навлизат на пазара на електрически коли, създавайки сериозна конкуренция на Tesla за първи път в историята на компанията.

Изпълнителният шеф на компанията Илон Мъск беше предизвестил, че последното тримесечие ще бъде тежко, само че резултатите изненадаха всички. По думите му търсенето на трите електрически модела на Tesla е мощно.

Компанията уточни по-рано през този месец, че е доставила към 63 хиляди коли на клиентите си през първите три месеца на тази година. Това е спад от 31% по отношение на предходното тримесечие и най-голямото намаляване, което от Tesla са разгласявали до момента.

От компанията успокояват, че цифрите ще наподобяват доста по-добре през идващото тримесечие.

Забавянето в доставките е неприятна вест за Tesla, защото компанията се нуждае от пари в брой, с цел да погасява вноските по огромните си отговорности. Наличните парични средства възлизат на 2.2 милиарда $ към края на тримесечието, показват от компанията.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР