Tesla може да намери доста необичаен съюзник в усилията си

...
Tesla може да намери доста необичаен съюзник в усилията си
Коментари Харесай

Саудитска Арабия помага на Мъск да направи Tesla частна компания?

Tesla може да откри много необикновен съдружник в напъните си да стане частна компания и да поеме повече надзор над личната си орис. Източник на Bloomberg твърди, че организацията на Илон Мъск е почнала договаряния с Публичния капиталов фонд на Саудитска Арабия да стане " забележителен вложител " при вероятно превръщане на собствеността. Фондът към този момент е натрупал 5% дял в Tesla, само че актуалните диалози допускат, че в случай че проектът на Мъск се реализира, той ще придобие доста по-голям дял.



Към момента и двете страни отхвърлят коментар, само че съгласно обява на Reuters от 11 август Публичният капиталов фонд на Саудитска Арабия не е интензивно зает с поддръжка на евентуален ход на Teslа в посока превръщането на компанията в частна. Това обаче не изключва воденето на договаряния.

Може да звучи необичайно най-големият експортьор на нефт да поддържа компания, чиято съществена концепция е да подкопае основите на промишлеността с изкопаеми горива, само че съгласно източника на Bloomberg точно тази взаимозависимост стои в основата на решението на Саудитска Арабия. Според него в този ход Риад вижда застраховка, в случай че страните стартират да се отдръпват от изкопаемите горива и лишат арабската страна от главния ѝ източник на доходи.

В последна сметка главното предизвикателство за Мъск ще бъде да натрупа нужната сума. Той към този момент разгласи, че е обезпечил една част, само че се нуждае от още 60 милиарда $. Намирането на сходна сума би било героизъм за множеството компании, изключително за такива, които се нуждаят най-малко от известно време, с цел да се върнат към печелившия път. Затова в този момент от Tesla би трябвало да убедят съществено Саудитска Арабия и други вложители, че по-добрите дни към този момент се виждат на хоризонта.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР