Tesla Model S се ускорила от само себе си при

...
Tesla Model S се ускорила от само себе си при
Коментари Харесай

Tesla на автопилот бяга от полицейско преследване


Tesla Model S се ускорила от единствено себе си при доближаване на полицейска кола
(снимка: CC0 Public Domain)

Любопитен случай с електрически автомобил Tesla Model S се случи в Канада. Движейки се по автомагистрала покрай град Понока (в централната част на Алберта) под контрола на автопилот, внезапно колата надвишава скоростта от 140 км/ч, което притегля вниманието на полицията.

Още по-изненадани останали служителите на реда, когато не забелязали нито водач, нито пасажер в колата. Оказва се, че водачът е задремал, накривен на седалката, до момента в който колата се движела сама, споделя за случката My Drives.
още по тематиката
Но историята по-нататък става още по-интересна. След оценка на обстановката, служителите на реда присъединили мигащите светлини и създали опит да спрат колата. Но вместо да спре, Tesla Model S ускорила до 150 км/ч.

В последна сметка колата въпреки всичко била спряна, само че казусът повдига забавен въпрос: укриването от полицията скрита функционалност ли е на автопилота на Tesla?

Представители на Tesla може да се наложи да дават отговор на този въпрос в съда, където притежателят, който обича да спи зад кормилото, е свикан по обвиняване за рисково шофиране.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР