Tesla Inc. предупреди, че ще се концентрира върху разширяване на

...
Tesla Inc. предупреди, че ще се концентрира върху разширяване на
Коментари Харесай

Tesla се срина с 11% след пореден слаб отчет

Tesla Inc. предизвести, че ще се концентрира върху разширение на индустриалния потенциал и моделната гама за сметка на облагата, написа The Wall Street Journal. Посоката се разграничава доста от думите на основния изпълнителен шеф Илън Мъск в края на предходната година, когато той съобщи, че чака производителят на електрически автомобили да бъде на облага " във всички тримесечия отсега нататък ".

Tesla чака да минимална облага през актуалното тримесечие, съобщи Мъск пред анализатори в сряда. За второто тримесечие на годината компанията регистрира по-голяма от предстоящата загуба.

В писмо до акционерите Мъск споделя, че " продължаващият напредък на размерите, разширението на потенциала и генерирането на кеш остават главен фокус ".

Компанията регистрира $408 милиона загуба през трите месеца, макар рекордния брой доставки на коли. През първото тримесечие загубата бе в размер на $702 милиона. След излизане на доклада, акциите се сринаха с 11 %. И по този начин пазарната капитализация на Tesla понижава с 22 % от началото на 2019 година

Приходите порастват с 58,7 % до $6,35 милиарда, само че остават под упованията на анализаторите от $6,41 милиарда. Компанията е произвела към 87 000 коли през трите месеца и е доставила общо 95 200.

Продажбите на по-старите модели - Model S и Model X - понижават с 21 % през тримесечието до 29 750, което кара анализаторите да се съмняват, че компанията ще реализира задачата си от 100 хиляди доставени автомобила от тях за годината. Доставките на Model 3 порастват до към 78 000 от 18 400 преди година.

Мъск удостовери упованията, че тази година Tesla ще достави сред 360 000 и 400 000 автомобила.

Инвеститорите посрещнаха 2019 година с високи упования за компанията, откакто производителят регистрира първите си две следващи тримесечия с облага в историята през второто полугодие на 2019 година /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР