Tesla и Walmart сключиха споразумение по делото, което веригата магазини

...
Tesla и Walmart сключиха споразумение по делото, което веригата магазини
Коментари Харесай

Tesla и Walmart се споразумяха за горящите слънчеви панели

Tesla и Walmart подписаха съглашение по делото, което веригата магазини заведе против софтуерната компания за запалилите се слънчеви панели в седем от обектите ѝ, написа CNBC.

През месец август Walmart заведе дело против Tesla за нарушаване на контракта за слагането на слънчеви панели на покривите на магазини от веригата. Обвиненията против Tesla бяха за немарливост и неправилна апаратура. Тогава Walmart искаше от Tesla да поеме разноските по премахването на слънчевите панели от над 240 магазина, тъй че да се избегнат по-нататъшни пожари.

Условията към съглашението не са посочени.
 Walmart съди Tesla, откакто слънчевите съоръжения на компанията се възпламениха в 7 магазина
Walmart съди Tesla, откакто слънчевите съоръжения на компанията се възпламениха в 7 магазина

Американския търговец желае Tesla да деинсталира батериите от всичките му обекти

В взаимно изказване фирмите показаха:

" Walmart и Tesla са удовлетворени от това, че са решили въпросите по отношение на слънчевите съоръжения на Tesla в магазините на Walmart. Безопасността е главен приоритет за всяка компания и откакто адресирахме паниките си, и двете компании чакат безвредното обновяване на устойчиви енергийни системи. "

Когато за пръв път се появиха вести за делото, акциите на Tesla спаднаха. Във вторник, след оповестяването на съглашението, акциите на Tesla нарастнаха повишиха леко цената си.

Соларният бизнес на Tesla понижа, откакто колосът закупи SolarCity за 2,6 милиарда $ през 2016 година. Сделката се преглежда като противоречива и до през днешния ден.

В неотдавнашно изказване изпълнителният шеф Илън Мъск сподели, че слънчевият бизнес на Tesla леко се е отдръпнал от фокуса на компанията за електрически автомобили, защото производителят се е опитал да усили производството на Model 3. По думите на Мъск всеки чиновник, който е работил в слънчевия бизнес на компанията и който е бил потребен за работата по Model 3, е бил пренасочен.
 И Amazon се оплака от горящите слънчеви панели на Tesla
И Amazon се оплака от горящите слънчеви панели на Tesla

Kомпанията няма повече да конфигурира системите на Tesla

През третото тримесечие на 2019 година Tesla е конфигурирала панели за 43 мегавата слънчева сила, което е с 54% по-малко от същия интервал на предходната година. Резултатът обаче е по-добър от този за второто тримесечие на годината.

От известно време Tesla приказва за третата версия на дългообещания Solar Roof, или Solarglass. Технологията се продава онлайн на клиентите против 100 $ невъзстановима такса за поръчка.
 Tesla ще инсталира по 1000 покрива със слънчеви керемиди седмично
Tesla ще инсталира по 1000 покрива със слънчеви керемиди седмично

Системата е по-лесна за инсталиране от обичайните слънчеви панели
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР