Tesla е завела дело срещу администрацията на Доналд Тръмп заради

...
Tesla е завела дело срещу администрацията на Доналд Тръмп заради
Коментари Харесай

Заради митата: Tesla заведе дело срещу САЩ

Tesla е завела дело против администрацията на Доналд Тръмп поради митата, които компанията е платила в Съединени американски щати за вноса на личните си съставни елементи, съобщи Bloomberg. Делото ще се гледа в Съда за интернационална търговия, намиращ се в Ню Йорк, а задачата на производителя на електрически автомобили е митата да бъдат оповестени за противозаконни, респективно да бъдат отстранени.

До този ход се стигна, откакто през предходната година комерсиалният представител на страната Робърт Лайтхайзър отхвърли на компанията да бъде изключена от платците на митата върху електронно съставни елементи и екрани, създадени в Китай. Налогът върху тях е в размер на 25% от цената им, а данъкът визира директно активността на бизнеса на Илън Мъск, защото компютърните съставни елементи и таблата на Tesla.
 Tesla сподели нов модел и даде обещание електрически автомобил за $25 000, само че за след три години
Tesla сподели нов модел и даде обещание електрически автомобил за $25 000, само че за след три години

И изгуби $50 милиарда от капитализацията си откакто разочарова вложителите

Затова компанията вярно акцентира, че ходът на администрацията е нанесла стопански вреди върху нея. Само през последното тримесечие на 2018 година, от компанията калкулират, поради митата брутната ѝ облага е спаднала с 50 млн. $.

Това не е първото дело от американска компания против митата, наложени от Тръмп. В Съда за интернационална търговия към този момент са импортирани стотици искове поради отрицателния резултат от митата върху активността им.
 Мъск загуби $16,3 милиарда след срив на акциите на Tesla
Мъск загуби $16,3 милиарда след срив на акциите на Tesla

Милиаредерът за малко беше в топ 3 на най-заможните хора в света

Същевременно самата Tesla ще би трябвало да дава пояснения за своите интервенции, единствено че в Германия, където жителите край Берлин са подали стотици молби против завода на компанията по въпроси от шумовото замърсяване до използването на вода. Целта на компанията е да създава по над 500 хиляди електрическия автомобил годишно в Груенхайде.

Ако всичко върви по проект, фабриката би трябвало да проработи до лятото на 2021 година, а досега управляващите в Германия по-скоро демонстрират, че са благоразположени към плана. Всъщност по време на посещаване на Илън Мъск по-рано този месец той получи уверението на финансовия министър Петер Алтмайер, че компанията ще получи цялата нужна поддръжка, с цел да започва активността на завода.

Самите чувания на компанията, в които ще вземат участие и представители на локалното водоснабдяване и екологичното ведомство на локалното министерство, надали ще забавят значително процеса по завършване на индустриалната мощ.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР