Tesla е оттеглила молбата си за държавна помощ за бъдещия

...
Tesla е оттеглила молбата си за държавна помощ за бъдещия
Коментари Харесай

Tesla се отказа от държавна помощ за завода си в Германия

Tesla е отдръпнала молбата си за държавна помощ за бъдещия цех за акумулатори край Берлин, оповестиха от компанията, представени от Reuters.

През януари Европейският съюз утвърди проект, който включваше позволение за държавна помощ за Tesla, BMW и други, с цел да поддържа производството на акумулатори за електрически автомобили на Стария континент и намаляването на вноса от Китай.

Очакваше се Tesla да получи €1,14 милиарда европейски средства за завода за акумулатори в Грюнхайде, Бранденбург, като финалното решение трябваше да бъде взето в края на тази година.

Американският производител не даде причина за отхвърли си. Самата компания влага към €5 милиарда в завода, по пресмятане на немското икономическо министерство.

Междувременно стартира построяването на цех за електрическите автомобили на компанията до фабриката за акумулатори. Tesla към момента не е получила крайното утвърждение за него, само че през последните седмици съумява да реализира напредък със строителството му.

Самият Мъск даде да се разбере, че немската администрация го нервира и през април написа писмо до управляващите, в което съобщи, че комплицираните правила и условия опонират на незабавната потребност за ограничения против климатичните промени.
 Илон Мъск продаде акции на Tesla за още $1 милиард. Обмисля и агресия в Европа
Илон Мъск продаде акции на Tesla за още $1 милиард. Обмисля и агресия в Европа

Голямата ликвидация на Tesla продължава
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР