Tesla e на път да покаже на целия свят какво

...
Tesla e на път да покаже на целия свят какво
Коментари Харесай

Tesla и патентът за лазерни чистачки

Tesla e на път да покаже на целия свят какво значи да иновираш, откакто неотдавна компанията получи патент за нещо много ексцентрично - лазерни чистачки за коли и освен.

Патентът разказва пулсиращи лазери, които могат да отстраняват остатъци от инсекти, петна и нечистотия от стъклени повърхности, като също по този начин се загатва, че технологията може да се употребява и за разчистване на слънчеви панели да вземем за пример.

Технологията планува и съществуването на специфични датчици, отчитащи по кое време стъклото е нечисто, тъй че цялото " разчистване " ще се случва без човешка интервенция.

Говори се и за особено калибриране на лазерите, което би предотвратило пробив в стъклото и евентуално пострадване на водача, и би насочило лазера с голяма точност непосредствено към нечистите елементи.

В същото време лазерите ще могат сами да разпознават кои частици би трябвало да бъдат отстранени и кои не, като по този начин залепените стикери да вземем за пример ще остават невредими.

Кога, по какъв начин и дали въобще патентът ще бъде осъществен в същински артикул на Tesla към този момент няма по какъв начин да знаем, само че пък се замисляме какво ли още Илон Мъск и компанията му крият в ръкавите си. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР