Tesla е автомобилната компания на Илън Мъск и нейният приоритет

...
Tesla е автомобилната компания на Илън Мъск и нейният приоритет
Коментари Харесай

Тесла стартира предварителните продажби на Model 3 в Европа и Китай

Tesla е автомобилната компания на Илън Мъск и нейният приоритет са най-вече американските клиенти и електрическите автомобили на Tesla се оферират предпочитано за американците, което важи и за по-евтиния Tesla Model 3. Но по този начин бе до началото на 2019 година.

Сега към този момент обстановката е изменена. Компанията публично започва предварителните продажби на своите електрически автомобили за Европа и Китай. Начинът за резервация на електрическия автомобил е същият: належащо е да се внесе депозит от $1000. За китайския и европейския пазар се оферират две версии на Tesla Model 3. Това са Model 3 Performance и Model 3 Long-Range с Dual Motor AWD.

На 4 февруари тази година компанията даде достъп до конфигуратора на Tesla и за европейския пазар.

Model 3 configurator is now open to left-hand drive countries in Europe. Design your Model 3

— Tesla (@Tesla) January 4, 2019

Търговските центрове за закупуване на Tesla Model 3 отвориха порти в Австрия, Белгия, Дания, Финландия, Франция, Германия, Италия, Люксембург, Холандия и Швеция.

Доставката на електрическите автомобили стартира през идващите една-две седмици. Tesla продължава да усилва темповете на произвеждане на своите електрически автомобили и се чака напълно скоро процедурата по авансово запазване да бъде анулирана.

От началото на предварителните продажби на Model 3 изминаха единствено 2 дни, само че към този момент са направени 14 000 поръчки единствено от Европа . Най-много електрически автомобили са поръчали холандците, германците и швейцарците.

Преди време Tesla съобщи, че от месец февруари тази година ще доставя европейските магазини с по 3000 броя Tesla Model 3 в седмица. Вече е уговорена логистиката с европейските ритейлъри. Tesla акцентира, че с помощта на новия пазар ще бъдат основани над 100 милиона нови работни места, а в европейската стопанска система би трябвало да се влеят няколко милиона американски долари.

Другата значима вест за Tesla е новата версия на автопилота на компанията с име Autopilot Hardware 3 , показана от хакера verygreen. Очаква се това да бъде обявената по-рано „по-съвършена версия на компютърен хардуер за самостоятелно ръководство на автомобили“. Към сегашен ден автопилотът на Tesla обработва по към 200 фрейма в секунда. С новия хардуер ще се обработват 10 пъти повече – към 2000 фрейма в секунда.

Според експертите, новият автопилот ще се базира на SoC Samsung Exynos 7xxx. Това не е най-новата система върху чипа от този тип и се създава от 2015 година. Чипът работи с тактова периодичност 1,6 GHz. Важен съставен елемент на хардуера е устройството Tesla PCI-Ex, известно и като TRIP, което се употребява като ускорител за невронната мрежа на автопилота. Очаква се в един електрически автомобил да се употребяват от две до четири сходни устройства.

Публикувана е и графичната визуализация на процеса на обработката на данните от автопилота.

Алгоритъмът наподобява на потребления от Гугъл в GoogLeNet логаритъм.

Производството на Hardware 3 стартира в средата на тази година. Засилена е работата върху софтуера на автопилота.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР