["Теси" ООД] Производителят на електрически бойлери и отоплителни уреди TESY

...
["Теси" ООД] Производителят на електрически бойлери и отоплителни уреди TESY
Коментари Харесай

"Теси" инвестира 7 млн. лв. в нов логистичен терминал

[ "Теси " ООД] Производителят на електрически бойлери и отоплителни уреди TESY откри в Шумен новия си логистичен терминал. Той обезпечава спомагателни 8000 палетни места, оповестиха от компанията.

Два пъти повече камиони за единица време

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Инвестицията в базата, която е ситуиран на 4500 кв. метра повърхност, е 7 млн. лева Стелажната система е на шест равнища. Върху 500 квадратни метра са построени офис, конферентна зала и зона за релаксиране. Изпълнението на целия план е траяло година и половина, а строителството на терминала - девет месеца. Изпълнител е " Кордеел България " АД.

Новата логистична база ще разреши да се удвои товарният потенциал. На процедура ще се прави обработка на два пъти повече камиони за единица време. Резултатът е по-голяма еластичност и по-добро обслужване на клиенти и снабдители, разясняват от компанията.

Цел за 2019: 25% растеж на приходите от продажби

Компанията регистрира близо 8% растеж на приходите от продажби за 2018 година, които доближават до 62 млн. евро. Целта за тази година е растеж в продажбите с 25%, сподели през май т.г. за " Капитал " Емануил Тотев, търговски шеф на " Теси " ООД.

През 2018 година сдружението влага 7 млн. лева в индустриални здания и активи, разширения, усъвършенствания, транспортни средства. Част от вложенията са предопределени и за най-новия фирмен артикул - електрическия бойлер BelliSlimo, в който са вложени редица новаторски и патентовани фирмени решения.

Новият апарат е част от гамата Tesy Cloud, която включва артикули от ново потомство. През 2017 година " Теси " пусна на пазара електрическия " интелигентен бойлер " Modeco Cloud, който беше предшестван от електрически конвектор с интернет ръководство.

Част от " Фикосота холдинг "

" Теси " е основана през 1993 година и е част от " Фикосота холдинг ". Заетите в компанията са над 850. Дружеството оперира в четири продуктови категории и има четири завода - три в Шумен и един в Смядово.

Заводът за електрически бойлери е с потенциал над 1.2 млн. уреда годишно. Той беше построен през 2016 година с инвестиция 15 млн. лева, която разреши удвояване на производството. В Завода за бойлери с косвено загряване и термопомпи могат да бъдат създадени 50 хиляди броя за година, в Завода за панелни конвектори - над 200 хиляди, а в Завода за маслени радиатори в Смядово - над 300 хиляди

Компанията продава допълнително от 50 страни на 4 континента.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР