Теса Върчу и Скот Мойр загатнаха, че ще прекратят състезалната

...
Теса Върчу и Скот Мойр загатнаха, че ще прекратят състезалната
Коментари Харесай

Теса Върчу и Скот Мойр: Оставихме сърцата си на леда

Теса Върчу и Скот Мойр загатнаха, че ще прекратят състезалната си кариера. Канадците се разделят с фигурното пързаляне по най-хубавия метод - с олимпийска купа при танцовите двойки.

Върчу и Мойр сложиха нов международен връх със общ брой от 206.07 точки и завоюваха трето олимпийско злато, с което станаха най-успешните фигуристи на Зимни олимпийски игри. Двамата имат общо пет медала от Олимпиади - три златни и два сребъни.

Върчу и Мойр завоюваха златото във Ванкувър 2010, както и в отборната конкуренция в Пьончан. В Сочи преди четири години двамата завоюваха две сребърни оценки. Имат и три международни трофеи.

" Ако това е краят, то ние сме извънредно задоволени. Вероятно ще създадем изказване в околните дни, само че в този момент желаеме да се насладим на момента и след това ще забележим какво следва ", сподели 30-годишният Мойр.
Двамата излязоха последни на леда за волната стратегия и въодушевиха публиката с осъществяването си на " Мулен руж ". " Хората си мислят, че като се пързаляме от толкоз дълго време, сме ваксинирани от предстартова тресчица и всичко държим под надзор, само че това не е тъкмо по този начин ", сподели още Мойр.

Той добави, че има големи разлики от предходното им злато във Ванкувър преди осем години.
" Променихме се доста. Сега сме радикално разнообразни като персони и като спортисти. Всичко в този момент е доста по-лично. Пързаляхме се един за различен, оставихме сърцата си на леда ", сподели Мойр.

Неговата партньорка Теса Върчу призна, че като ученичка е мечтала да взе участие на Олимпиада, само че в никакъв случай не си е представяла, че ще стане най-успешната във фигурното пързаляне на олимпийски игри с пет медала. " В учебно заведение един път написах в дневника си, че желая да вземам участие на Олимпиада с Дани Мойр, който е брат на Скот. Така че съм близо ", сподели Върчу.

Сребърните медалисти Габриела Пападакис и Гийом Сизерон, които сложиха връх във волната стратегия под съпровода на Лунната соната, признаха, че осъществяването им е било съвсем съвършено.
" Направихме всичко, което зависи от нас. Беше съвсем съвършено. Емоциите напират ", сподели Сизерон.
Изключително благополучен от бронза остана Алекс Шибутани, който си партнира със сестра си Мая.
" За нас този орден е с цената на злато. Невероятно ", сподели Алекс Шибутани.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР