Тервел Пулев зарадва пълната зала “Колодрума” в Пловдив с повече

...
Тервел Пулев зарадва пълната зала “Колодрума” в Пловдив с повече
Коментари Харесай

Тервел Пулев разби Уебстър и заслужи интернационалния пояс на Световната боксова асоциация

Тервел Пулев зарадва цялостната зала “Колодрума” в Пловдив с повече от безапелационна победа над американеца Дешон Уебстър. Малката Кобра реализира 15-а поредна победа на профиринга, която му завоюва и интернационалната купа на Световната боксова асоциация (СБА) в полутежка категория. Очаква се триумфът да го изкачи в топ 10 на ранглистата.
В картите си съдиите бяха безапелационни - 118-110, 120-108, 118-110 в интерес на българина против родения в Канзас боксьор. Той доминираше на кръга през целия дуел, а самият Уебстър прекомерно доста разчиташе на навеждане на главата си и накъсваше дейностите, което затрудни българина, търсещ нокаут. Пулев се нагоди на това държание и нанесе доста ъперкъти на съперника, а в шестия рунд го разклати съществено, само че гонгът избави Уебстър.
Тервел към този момент има статистика 15-0 и за първи път игра в 12-рундов конфликт, а за трети път чу последния гонг на проф кръга. Годината бе тежка за него поради счупването на лявата му ръка след мача с Мич Уилямс, което го накара да остане отвън кръга с месеци. Финалът на 2019-а за него обаче е желан с интернационалния пояс на СБА.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР