Тервел Пулев спечели интерконтиненталната титла в полутежка категория на Световната

...
Тервел Пулев спечели интерконтиненталната титла в полутежка категория на Световната
Коментари Харесай

Тервел Пулев победи корав американец, грабна интерконтиненталната титла

Тервел Пулев завоюва интерконтиненталната купа в полутежка категория на Световната боксова асоциация (WBA) след победа в 12 рунда над американеца Дешон Уебстър. Бронзовият медалист от Лондон 2012 записа най-престижния си триумф в първия си 12-рундов мач и то с единомислещо съдийско решение.
По-малкият от братя Пулеви очевидно доминираше през целия дуел на боксовата церемония вечер в пловдивската зала " Колодрума ", до момента в който Уебстър най-вече навеждаше главата си и се отбраняваше.

Тервел Пулев резервира съвършена серия от 15 победи, 12 от които с нокаут. Активът на 28-годишния Уебстър е 12 победи (6 с нокаут), 2 равни мача и 3 провали.

С тази победа се чака българинът да влезе в топ 10 в света в полутежка категория.

Мачът стартира с леко преимущество за българина. Пулев опита да стои на отдалеченост още при започване на първия рунд, като вкара ъперкът в тялото на Уебстър. Последва дясно кроше, ъперкът и ляво кроше, а американецът очевидно не можеше да открие своя темп.

Уебстър стартира втория рунд, вкарвайки ляво кроше и последователно подвигна оборотите. Тервел не му остана задължен и отговори с ъперкът в тялото.

В третия рунд Пулев още веднъж взе самодейността на кръга и редуваше ляво с дясно кроше, до момента в който Дешон Уебстър все търсеше клинча. Българинът приключи частта със мощно дясно кроше в главата на противника.

Четвъртият рунд бе много по-оспорван, само че пък Тервел избра идеалния миг за офанзива тъкмо преди гонга.

Петата част още веднъж бе в интерес на бронзовия медалист от олимпийските игри в Лондон. Американецът стартира да инкасира много тежки удари и най-вече се отбраняваше.

Пулев стартира умерено шестия рунд, само че подвигна темпото в неговия край и съвсем постави завършек на конфликта с удар, който разруши носа на Дешон Уебстър и за малко да го прати в нокдаун.

В седмия рунд българинът продължи да постанова противника си с ъперкъти и мощни крошета и го прати в нокдаун, само че Уебстър не се съобщи. Пулев не се отхвърли да тормози съперника си и в осмата част, а в деветата пласира няколко точни крошета и ъперкъти в тялото на американеца.

В 10-ия рунд Пулев опита да притисне Уебстър към въжетата, само че американецът ловко се отбраняваше, въпреки че изглеждаше към този момент много изтощен. В началото на предпоследната част Дешон Уебстър сподели, че може да бъде и доста рисков, само че пък Пулев го повали на земята с един удар. Американецът се изправи, единствено с цел да получи ляв прав в главата.

В последния 12-и рунд Пулев продължи да вкарва мощни крошета в тялото на Уебстър и по никакъв метод не остави подозрения, че точно той би трябвало да завоюва интерконтиненталната купа на WBA.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР