Тервел Пулев ще излезе буквално на сляпо в десетия си

...
Тервел Пулев ще излезе буквално на сляпо в десетия си
Коментари Харесай

Тервел Пулев излиза на сляпо срещу непобеден унгарец

Тервел Пулев ще излезе безусловно на сляпо в десетия си конфликт на професионалния кръг (9-0). Бронзовият медалист от олимпиадата в Лондон 2012 ще се изправи в събота против унгареца Ласло Пензеш. Съперникът му е на 39 години, като има 7 победи от 7 дуела, 6 от които с нокаут.

Галавечерта ще се организира във Виена, а подгряващите срещи в австрийската столица ще включват част от националния ни отбор по олимпийски бокс.

Проблемът пред Тево е, че нито една среща на Пензеш не попада в интернет пространството. Неговият треньор Борислав Бояджиев призна, че са пробвали да съберат някакви материали от лагера на унгареца, само че са получили отвод.

" Честно казано, даже на фотография не сме го виждали. Явно ще се срещнем с него на кантара в петък или пък в четвъртък, в случай че сме в един хотел, когато пристигнем във Виена. Всичко това обаче не ме тормози толкоз, тъй като Тервел е привикнал с сходни неща.

При дилетантите знаете, че нормално първият мач постоянно е подобен - не знаеш кой ти е противникът. Опитът ще ни помогне в тази обстановка. Мачът е тежък, 8-рундов, тъй че в първите 2-3 рунда ще подходим по-внимателно, след което към този момент ще тръгнем в офанзива. Надявам се, че Тервел ще завоюва с нокаут, само че даже да е по точки, значимо е да се върнем с победа ", съобщи за „ Тема спорт " Бояджиев.

Той разкри, че Пулев е правил спаринги с национала Радослав Панталеев, който от своя страна се готви за втория си мач тази година от сериите WSB.

" Добре, че беше Радо и проектите за подготовка съответстваха. Двамата си помогнаха взаимно, направиха шест спаринга, което е задоволително. Панталеев е щурмовак, потегля в офанзива от първия гонг, което е хубаво за Тервел. Миналия месец победи Клементе Русо, което приказва за огромния напредък в представянето му. Дано и той да завоюва мача си в петък, след което Тервел да вземе своя в събота ", сподели още Бояджиев.

Хари Латифян, " Тема Спорт "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР