Тервел Пулев призова за обединение сред българите. 36-годишният боксьор, който

...
Тервел Пулев призова за обединение сред българите. 36-годишният боксьор, който
Коментари Харесай

Тервел Пулев: Останахме 6 милиона българи, стига сме се делили

Тервел Пулев прикани за обединяване измежду българите. 36-годишният боксьор, който в събота завоюва интерконтиненталната купа на Световната боксова асоциация (WBA) в полутежка категория, има вяра, че спортът има силата да сплоти хората.

" За мен е значимо спортът да бъде това, което е. Да играе тази обществена роля да сплотява хората. Имам възприятието, че ние сме разединени на хиляди части - на партии, на фондации, на клубове, на агитки, на какво ли не. Хора, ние останахме 6 милиона души в България. Крайно време е... Спортът е феномен и има тази дарба да сплотява хората ", сподели Пулев след мача си с Дишон Уебстър.

В зала " Колодрума " в Пловдив българинът надделя американеца след единомислещо съдийско решение. Пулев организира чудесно дуела, като остана удовлетворен атмосферата по трибуните.

" Уебстър сподели, че е заслужен представител на американската боксова школа. Боксът там е вяра. Не мога да скрия, че съм удовлетворен да играя пред тази невероятна пловдивска аудитория. Нямаше празно място в залата ", добави Тервел Пулев.

Брат му Кубрат още веднъж съобщи, че води договаряния с носителя на четири от купите в тежката категория Антъни Джошуа, като мачът би трябвало да се организира следващата година. Българинът е основен кандидат за купата на Международната боксова федерация (IBF).

" Мачът с Джошуа ще е през април. Готов съм и ще донеса международната купа в България ", сподели Кубрат Пулев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР