Тервел Пулев постигна 15-а победа на професионалния ринг. Той се

...
Тервел Пулев постигна 15-а победа на професионалния ринг. Той се
Коментари Харесай

Тервел Пулев разби носа на Уебстър за 15-а победа в зрелище

Тервел Пулев реализира 15-а победа на професионалния кръг. Той се наложи над американеца Дешон Уебстър по точки в 12-рундов мач.

Novinite.bg отрази зрелището под тепетата посредством специфичен делегат, който снима най-интригуващото в лайфове, които можеха да се гледат в действително време на страницата на медията. Клиповете можете да видите най-долу в публикацията.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





Боят в пловдивската зала " Колодрума " протече при цялостна доминация на българина. 37-годишният софиянец беше доста по-активен, докато неговият американски противник прибягваше до хитрини, даващи му опция за възобновяване.

Тервел направи всичко допустимо да откаже Уебстър, който разчиташе доста на навеждания с главата надолу и клинчове. Все пак роденият в Канзас Сити боксьор успяваше, въпреки и рядко да пласира не неприятни удари.

В края на срещата играта стана съвсем равностойна, само че по този начин и не се стигна до опция Терво да успее да нокаутира Дешон, който би трябвало да е останал удовлетворен, че изкара на крайници 36 минути.

Тримата съдии бяха единомислещи. Луиджи Мускарили, Йордан Езекиев и полският рефер дадоха надлежно 118-110 точки, 120-108 точки и 118-110 точки.



Това значи, че българинът е присъдил всичките рундове за нашенеца. Другите двама са видели по два рунда за Уебстър и толкоз.

Тервел Пулев към този момент има 15 победи от 15 багра, само че за първи път игра в 12-рундов мача. Годината беше тежка за него поради счупването на лявата му ръка след мача с Мич Уилямс, което го накара да почива няколко месеца. Годината приключи прелестно за него с новия международен пояс на кръста.



Победата над Уебстър ще изстреля Тервел Пулев в топ 15 на международната класация в категорията

„ Противникът беше доста твърд и не всеки би се справил с него. Радвам се, че победих американец, тъй като в Съединени американски щати боксът е вяра. Поздравления за Уебстър, че съумя да вземе някои от рундовете. Много съм благополучен, че съумях да се удрям и да победя пред тази страхотна пловдивска аудитория. След 12 рунда има отмалялост, само че бях доста добре квалифициран и съумях да изкарам мача в едно отмерено движение “, сподели Пулев незабавно след срещата.



Дълго след края на галата под тепетата секундантът на Тервел – брат му Кубрат, остана, с цел да дава подписи.









Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР