Тервел Пулев бе поредният участник в рубриката “Гостът на Sportal.bg”

...
Тервел Пулев бе поредният участник в рубриката “Гостът на Sportal.bg”
Коментари Харесай

Тервел Пулев пред Sportal.bg за разликите в аматьорския и профи бокса

Тервел Пулев бе следващият участник в рубриката “ Гостът на Sportal.bg ” и приказва с детайлности за разликите в подготовката за мач от аматьорския и професионален бокс.

“В аматьорския бокс действието се развива стремително, ръкавиците са по-големи, ударът не може изобщо да стане толкоз мощен. Съдията въобще не разрешава да се създадат повече от два чисти удара - незабавно приключва мача при такова състояние. Съвсем друга са напътствията, радикално друго е”, разяснява Пулев, който изясни и за задачите си в професионалния бокс, като разгласи, че желанието му да се бие за трофеи против най-големите имена в полутежка категория.



Той разяснява и личните си килограми, защото бе 90.800 кг на предпоследния си кантар: “Свалям няколко килограми, с цел да мина кантара, другояче за самия мач тежа с 3-4 кг повече постоянно. Процесът на дехидратация не ми е комплициран, тъй като съм го правил толкоз доста пъти и знам кои храни и питиета по какъв метод се задържат от тялото.”

Още от изявлението на Пулев за разликите в аматьорския и професионалния бокс вижте във видеото, като по-долу можете да гледате и цялостен запис от изявлението на Тервел пред Рая Иванова и Даниел Любомиров:
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР