Тервел. През 2018 г. за първи път сме изравнили броя

...
Тервел. През 2018 г. за първи път сме изравнили броя
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Емил Радев в Тервел: Чрез еврофондовете създаваме условия българите зад граница да се върнат в родината

Тервел. През 2018 година за първи път сме изравнили броя на сънародниците ни, които напущат и които са се върнали назад в България. Чрез европейската взаимност сътворяваме условия, които ни доближават до огромната цел българите зад граница да се върнат назад в родината, младежите да останат и да се осъществят у нас. Това съобщи в Тервел претендентът за член на Европейския парламент от листата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили Емил Радев, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . По думите му отрицателната наклонност към този момент се трансформира, тъй като нашата страна е спокойна и се развива. „ Но би трябвало да успеем да повишим приходите, като създадем бизнеса по-конкурентоспособен и печеливш. Европейските фондове ни оказват помощ да наваксаме изоставането, ускорявайки построяването на по-добри пътища, паркове, пречиствателни станции, само че и като покачваме конкурентоспособността на бизнеса, като подобряваме капиталовия климат. Това е ключът към увеличението на заплатите, а посредством тях и на пенсиите ”, съобщи Емил Радев.
В добруджанския град той се срещна с членове и симпатизанти на партията. В срещата в препълнената зала участваха също народните представители вицеадмирал Пламен Манушев и Даниела Димитрова, общинският началник на ГЕРБ - Тервел Симеон Симеонов, ръководител на Общинския съвет, както и Васил Василев – член на регионалното управление на партията.
Кандидатът за евродепутат акцентира, че съгласно прогнозите на Европейската комисия следващата година България ще бъде в челната тройката на страните в Европейски Съюз по стопански напредък. „ Очакваните за идващия програмен интервал 4 милиарда лева повече ще ни оказват помощ да влагаме в развиването на районите и да генерираме повече директни изгоди за всяко обитаемо място, за всеки човек ”, съобщи Радев. Той посочи, че предвижданото нарастване на европарите за България е вследствие на доверието, което завоюваха измежду европейските сътрудници държавното управление на премиера Борисов и евродепутатите, работещи в името на националните ни ползи.
Емил Радев напомни някои от постигнатите триумфи в последния мандат на Екологичен потенциал, като открои постигнатите решителни стъпки в битката против двойните стандарти при храните и напитките. „ Дадохме ход на първата европейска стратегия с бюджет от 1,3 млн. евро против двойните стандарти при храните. Успяхме да приемем законодателство, което категорично споделя, че разликата в качеството и цените на храните и напитките е нарушаване на положителните търговски практики и би трябвало да се глоби ”, сподели Радев.
По негово предложение в нова евродиректива за несъстоятелността влезе текст, с който се предлага на държавите-членки в най-кратки периоди да стартират да ползват наредбите за опрощаване на задължения освен във връзка с бизнесмените, само че и на физическите лица – консуматори. „ Максимум до две години би трябвало да имаме закон за персоналния банкрут ”, съобщи Емил Радев, като напомни, че от години се бори да сложим завършек на „ безконечните длъжници ” в България.
Симеон Симеонов акцентира постигнатото в Тервел, с помощта на европейската взаимност и поддръжката на държавното управление. „ Независимо, че кметът не е от ГЕРБ, по ПРСР през последните четири години са вложени над 5 млн. лева Само за последната година на община Тервел, с помощта на държавното управление на ГЕРБ, бяха отпуснати 2,1 млн. лева ”, регистрира Симеонов.
„ За да бъде постоянна страната, с цел да е спокойна и да продължи да се развива, на 26 май би трябвало да се отиде до урните ”, прикани вицеадмирал Пламен Манушев. Той акцентира, че идните избори са значими и за районите, в това число и Тервел. „ Важно е да се гласоподава, с цел да продължи европейското финансиране и да може умерено да се възнамерява идващият програмен интервал. Важно е заложените за идващия програмен интервал 18 милиарда лв. за България да бъдат оползотворени в полза на хората и на страната, като европейските средства доближават и до последното село ”, сподели още вицеадмирал Манушев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР