Терористично нападение на пешеходната туристическа улица Истиклял в Истанбул е

...
Терористично нападение на пешеходната туристическа улица Истиклял в Истанбул е
Коментари Харесай

Жена е извършила терористичния акт в сърцето на Истанбул


Терористично нахлуване на пешеходната туристическа улица „ Истиклял ” в Истанбул е осъществено от жена .

Това разгласи турският вицепрезидент на Фуат Октай. " Жена е взривила бомбата. В резултат на детонацията са убити шестима души . Ранените са 81, положението на двама от тях се прави оценка като тежко ", добави той.
 

 Истиклял БГНЕС

" Усилията за завладяване на Турция и турската нация посредством тероризъм няма да реализират задачата си , както през днешния ден, по този начин и на следващия ден ", оповестиха управляващите, представени от CNN Turk.

 


От Министерство на външните работи оповестиха, че по информация на Генералното консулство на България в Истанбул няма данни за починали или потърпевши български жители . Няма и позвънявания на хора, които търсят близки или самите те търсят подпомагане.
 

 Истанбул атентат Българска телеграфна агенция

" Пожелавам благосклонност от Аллах за нашите братя и сестри, които починаха при бомбения атентат, осъществен на бул. " Истиклял " в 16.20 ч. през днешния ден, и бързо възобновяване на ранените ", сподели турският президент Реджеп Ердоган .

По му съответните органи поставят старания за откриване на причинителите на " това подло нахлуване и на организациите, които стоят зад него ".

" Извършителите на подлото нахлуване ще бъдат разкрити ", даде обещание Ердоган.

Четири от жертвите са починали на място, а други две в болница.
 

 Истиклял БГНЕС

Още в първите часове след гърмежа Висшият съвет за радио и телевизия (RTÜK) вкара възбрана за лъчение на фрагменти от гърмежа в медиите и ограничи разпространението на информация.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР