Терористичната групировка ИДИЛ е поела отговорност за смъртоносните атентати в

...
Терористичната групировка ИДИЛ е поела отговорност за смъртоносните атентати в
Коментари Харесай

ИДИЛ пое отговорност за смъртоносните атентати в Шри Ланка

Терористичната формация ИДИЛ е поела отговорност за смъртоносните атентати в Шри Ланка, оповестяват Ройтерс и БГНЕС. Информационната организация обаче означи, че терористите не са показали доказателства за това.
По-рано държавното управление на страната съобщи, че съгласно него локалната ислямистка екстремистка формация, наречена Национална Таухийт Джамаат (NTJ), стои зад смъртоносните самоубийствени атентати, които убиха над 300 души.
Полицейски източници пък оповестиха, че братя мюсюлмани са направили два от самоубийствените атентати в Шри Ланка на Великден, част от вълна от бомбени атентати, които убиха повече от 320 души.
"Братята, синове на богат търговец на подправки в Коломбо, се взривиха, когато гостите се редяха на опашка за закуска в хотелите „ Шангри-Ла “ и „ Канела Гранд “ в столицата ", споделя един от източниците. По тяхна информация четвърти хотел е бил цел за осъществяване на атентат, само че офанзивата се е провалила.
Братята, чиито имена не са били разкрити, са наближавали 30-годишна възраст и са управлявали личната „ фамилна терористична клетка “, сподели проверяващ чиновник.
Но остава неразбираемо какви връзки те са имали с останалите терористи, забъркани в опустошителните офанзиви против три черкви и хотели от висока класа.
Двамата братя са били основни членове на ислямската формация NTJ, която държавното управление упреква за офанзивите, добави формалният представител.
В неделя Шри Ланка бе наранена от серия от координирани бомбардировки, ориентирани против църкви и хотели в цялата страна, които лишиха живота на най-малко 321 души и раниха към 500 други. Министърът на защитата на по-рано съобщи, че поредицата от гърмежи е отговор на офанзивата против джамии в Крайстчърч в Нова Зеландия, ориентирана против мюсюлманите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР