Терористичната групировка Ислямска държава“ също пое отговорността за терористичния акт

...
Терористичната групировка Ислямска държава“ също пое отговорността за терористичния акт
Коментари Харесай

„Ислямска държава“ също пое отговорност за терористичния акт в Иран

Терористичната формация „ Ислямска страна “ също пое отговорността за терористичния акт в югозападен Иран в събота, заяви новинарската организация на джихадистите Amaq, съобщи Reuters.

Съгласно информацията на Amaq, бойци на джихадистката формация са провели офанзивата в Ахваз, само че към изказванието не се ползват доказателства.

По-рано Сепаратистката терористична формация „ Ал Ахваз “, както я назовават иранските медии, които настояват, че тя е обвързвана със саудитските управляващи, пое отговорността за терористичното нахлуване.
 dnr2cqrxgaew3bw  dnrw7qhw0aalu1k  dnrw7qhxcaayjqx  dnsagi7x4aezpkc  dnsekfjxcaaqgpl  dnsi7o3xcaaxqmt
Самата формация назовава себе си „ Патриотично арабско демократично придвижване в Ахваз “ и заяви, че е осъществила офанзивата в обществените мрежи. „ Атаката против военни церемониал в Ахваз беше отговор за репресиите против ахвазките араби. Нямаме различен избор с изключение на да се съпротивляваме. Групата „ Ал Ахвазия “ реализира днешната офанзива против Корпуса на стражите на ислямската гражданска война “ (КСИР) и Въоръжените сили на Иран “, заяви представител на екстемистите в изявление пред иранска телевизия.

Той е подчертал, че интервенциите на „ Ал Ахвазия “ са ориентирани единствено против КСИР и се организират тук-там, където няма цивилни, само че измежду потърпевшите в съботния атентат има и дами и деца.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР