Терористичната групировка „Ислямска държава” пое отговорността за кървавия атентат в

...
Терористичната групировка „Ислямска държава” пое отговорността за кървавия атентат в
Коментари Харесай

Ислямска държава пое отговорността за терористичния акт в Кабул

Терористичната формация „ Ислямска държава” пое отговорността за кървавия атентат в Кабул по време на женитба. При него починаха 63 души, а близо 200 бяха ранени. Един от бойците на групировката се е взривил по време на „ огромно събиране” в Кабул. В същото време други терористи са „ взривили паркиран автомобил цялостен с експлозиви “, прецизират от ИД приложението Telegram Mеssenger. В известието написа, че нападението е било ориентирано към „ сборище на еретици " и над 400 души са били убити или ранени.

Талибаните не могат да се освободят толкоз елементарно от виновността за офанзивата и за „ обезпечаването на платформа за терористите” е мнението на президента на Афганистан Ашраф Гани, който остро осъди терористичната офанзива и свика незабавна среща по въпросите за сигурността, с цел да проучва обстановката и да поправя грешките при обезпечаването на отбрана на популацията.

„ Актът безспорно е закононарушение против човечеството. Категорично съдя терористичната офанзива, която се организира на сватбата нощес. Това непоносимо нахлуване безспорно е закононарушение против човечеството. Изразявам дълбока съпричастност към фамилиите на жертвите. Нека мъртвите почиват в мир “, безапелационен е и министър председателят на Афганистан Абдула Абдула.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР