Терористичната групировка Хамас“ освободи още двама от заложниците, които отвлече

...
Терористичната групировка Хамас“ освободи още двама от заложниците, които отвлече
Коментари Харесай

„Хамас“ освободи две възрастни ираелски заложнички

Терористичната формация „ Хамас “ освободи още двама от заложниците, които отвлече след нападението си в Израел на 7 октомври. Две възрастни дами са пуснати с посредничеството на Катар и Египет.

Причината да бъдат освободени е влошеното им здравословно положение. 85-годишната Йохевед Лифшиц и 79-годишната Нурит Купър са били докарани с коли за спешна помощ от Ивицата Газа в Египет през граничния пункт Рафах.

По-късно видео на Ройтерс сподели израелски боен хеликоптер, който каца в Тел Авив с двете дами на борда. Съпрузите им обаче остават в плен.

„ Много сме разчувствани и щастливи от формалното известие, че баба ми Йохевед Лифшиц и Нурит Купър, и двете от кибуца Нир Оз, се прибират при нас. Очакваме ги, както и положителни вести за всички пленници от нашия кибуц. Просто се надявам баба ми да е добре, в положително здраве, отиваме да я забележим в този момент “, сподели Даниел Лифшиц, внук на освободената Йохевед Лифшиц. Той изясни, че баба му и дядо му са били деятели за правата на индивида, деятели за мир, през целия им живот.

„ От повече от едно десетилетие те всяка седмица вземат заболели палестинци от линията Газа, да се лекуват в лечебни заведения в Израел от рак и всевъзможни други заболявания “, добави той.

Израелската войска разгласи, че заложниците на „ Хамас “ са 222-ма.

Междувременно израелската войска сподели, че е поразила нощес неуточнена цел на Хамас в бежанския лагер Аш Шати в северната част на Ивицата Газа.

Общото заседание на Организация на обединените нации ще се събере в четвъртък, с цел да разиска въпроса, обвързван с войната, провокирана от офанзивата на „ Хамас “ против израелската територия, съобщи Франс прес. Новината за съвещанието заяви ръководителят на Общото заседание Денис Франсис.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации по този начин и не съумя да реализира единодушие по резолюция, касаеща войната, само че няколко страни членки, измежду които Йордания от името на арабските страни, а също Русия, Сирия, Бангладеш, Виетнам и Камбоджа желаеха публично съвещание на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР