Терористична атака стана в испанския град Барселона. Малко след 17

...
Терористична атака стана в испанския град Барселона. Малко след 17
Коментари Харесай

Трагедията в Барселона е голяма! Загиналите са 13, полицията търси друг ван, имало е стрелба преди атаката

Терористична офанзива стана в испанския град Барселона. Малко след 17 часа локално време микробус се вряза в група хора близо до известния за туристи площад Каталуня. Веднага по-късно беше обявено за заложническа рецесия в турски ресторант в Барселона. Според локални медии, двама въоръжени мъже държат заложници в заведението. Информацията за потърпевшите е спорна. По непотвърдени данни, има 13 жертви, ранените са над 20. Съобщава се също по този начин и за пукотевица на пазар Бокерия в града. От испанската полиция оповестиха, че случилото се най-вероятно е терористичен акт.

Инцидентът с микробуса е станал в най-популярния туристически регион - централната улица Рамбла близо до площад Каталуня. От испанската полиция приканват хората да не доближават до площада. Районът е отцепен, метрото и жп тарнспортът са спрени. Шофьорът на микробуса е избягал и сега се търси. Официални източници потвърдиха, че микробусът е бил нает от мохамеданин, оповестява сп.Intervíu. По непотвърдена информация става въпрос за мароканец.

Според информация на Агенция Франс Прес обвиненият за нападението на една от най-оживените улици в Барселона, се е барикадирал в локален бар. „ Един от нападателите е притиснат в бар “, съобщи източник от полицията, който отхвърли да бъде назван. Полицията търси двама обвинени за нападението, при което починаха най-малко двама души. Издирва се и различен бял микробус. Според известия в медиите, терористите може да са го наели, с цел да избягат с него. Номерът му - 7082JVD.

Според " Периодико " водачът на микробуса се е укрил в турски ресторант и е допустимо да е взел заложници. Ройтерс оповестява, че в ресторанта са се барикадирали двама въоръжени мъже, само че към този момент не е ясно дали те са били в микробуса. Според " Периодико " от заведението са се чули изстрели. Полицията е отделила улица " Рамбла " и е наредила магазините и околните станции на метрото и влака да бъдат затворени. Полицаи водят договаряния с похитителите.

Хората са призовани да стоят настрани от региона, с цел да не пречат на избавителните служби. Хеликоптер прелита над квартала.

Жители на града описват за мощен писък на коли за спешна помощ и кръжащ в небето хеликпотер. В Туитър испанският министър председател Мариано Рахой съобщи, че в този момент приоритет за локалните управляващи е грижата за ранените. Каталунският министър председател Карлес Пучдемон е прекъснал ваканцията си и се връща в Барселона.

Улица " Рамбла " е измежду основните туристически места в центъра на Барселона със своите магазини и сергии. Пешеходците вървят по необятна пешеходна алея в средата на улицата, а от двете й страни минават коли.











Снимки: REUTERS

Българското посолство в Мадрид е влезнало в контакт с локалните полицейски управляващи. Към този миг Министерство на външните работи не разполага с данни по случая. Всички сънародници, които желаят да получат настояща информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, могат да го създадат на дежурните телефони на посолството в Испания: 00 34 913 455 761; 00 34 913 456 651.


Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР