Терористи от ИД продължават атаките срещу сирийската армия в района

...
Терористи от ИД продължават атаките срещу сирийската армия в района
Коментари Харесай

AMN: "Ислямска държава" струпва хиляди терористи за мощно настъпление през газовите полета на Палмира

Терористи от ИД не престават офанзивите против сирийската войска в региона на нефтените полета на Палмира, заяви AMN. Тази нощ, против сряда, екстремистите атакували на 15 км източно от селището Квейрис. Отхвърлени били две извънредно мощни офанзиви по трасето Хама-Палмира, само че и армията дала доста жертви от „ джихад-мобилите ”. По данни на сирийското командване, концентрацията на терористи в региона на Палмира надвишава броя, с които ислямистите през зимата превзеха за повторно града.

Съдейки по статистиката на струпване, групировката ще събере няколко хиляди души в това направление и тогава газовите полета ще станат единственото затруднение за армията на терористите.

Този път обаче контранастъплението на ИД с потребление на смъртници и самоделни безпилотници може да докара до унищожаването на стратегически запаси или те още веднъж да попаднат в ръцете на терористите.

БЛИЦ напомня, че в събота, 3 юни, обилни сили на екстремистите, измъкнали се от Ракка и Мосул, нападнаха позиции на сирийската войска в региона на селището Уади Абу Кайлах, намиращо се близо до авиобазата „ Т-4” край Квейрис.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР