Терористът Куйтим Фейзула (20), който уби четирима души при терористична

...
Терористът Куйтим Фейзула (20), който уби четирима души при терористична
Коментари Харесай

Сензационна новина за убиеца от Виена!

Терористът Куйтим Фейзула (20), който умъртви четирима души при терористична офанзива във Виена в понеделник вечерта, не е бил „ уединен вълк “, а някой, който е тясно обвързван с австрийската ислямска сцена, оповестява виенският ежедневник Esterreich.



Ежедневникът написа, че следствието се концентрира върху джамия в 16-и регион, която, сходно на Фейзула, е била посетена от "известни " ислямисти като австрийския джихадист Мохамед М, който бил погубен в Сирия, и Мирсад Омерович, който бил наказан на 20 години затвор за разпространяване н расова ненавист. Лоренц К., австриец от албански генезис, който като малолетен е възнамерявал терористични офанзиви във Виена и е в пандиза.

Според медиите Омерович е набирал борци за Ислямска страна в тази джамия.

Вестникът се базира на досието на Фейзула, който бил наказан на 22 месеца затвор за терористична активност и бил освободен по-рано от пандиза, тъй като измамил управляващите, като ги уверил, че е бил дерадикализиран.



В досието се показва, че младежът, който е родом от Северна Македония, бил отгледан съгласно ислямската религия и е станал „ салафистки-джихадистки покровител “.

Добавя се, че това значи, че той одобрявал насилието като метод за налагане на верния път.
Фейзула, дружно с другар, се опитал да отиде в Сирия, само че не съумял, защото турските управляващи го арестували и екстрадирали в Австрия, където бил съден.

По време на следствието, след терористичната му офанзива, полицията арестува 14 души в няколко града в Австрия, които имали връзки с Фейзула и които се смятали за съучастници.

Двама души, които са имали контакт с него, също са задържани в Швейцария.

Сега полицията би трябвало да реши кой е обучил Фейзула да употребява оръжия и има улики, които водят до Германия, т.е. лагер за образование на терористи в Северна Македония, където той постоянно пътувал.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР