Терористът, който обезглави учител от френско училище заради урок по

...
Терористът, който обезглави учител от френско училище заради урок по
Коментари Харесай

Ексклузивно ВИДЕО 18+ показва как е ликвидиран касапинът на френския учител

Терористът, който обезглави преподавател от френско учебно заведение поради урок по свободомислие в клас, е убит от служителите на реда с 10 патрона, излиза наяве от запис с мобилен телефон, оповестен от „ Паризиен “.

Собственикът, поискал категорично анонимност, споделил, че натиснал инстинктивно копчето за запис, застанал в двор, гледащ към улицата, на която служителите на реда заклещват бягащия терорист в градчето Ерани, на към 20 км северозападно от Париж.

Video de l'intervention des policiers, suite à l'attentat contre un professeur d'histoire à.
Sans froid et détermination des collègues pour neutralisé le terroriste à
— Syndicat La Police En Avant! (@syndicat_police)

Веднага след неутрализирането на нарушителя на място идват сапьори, които ревизират дали убитият носи взривно устройство.

„ Не зная какво е изкрещял мъжът, не мога да кажа “, изясни пред „ Паризиен “ очевидецът, записал битката. „ Видях единствено, че той бе облечен със светли облекла, не бяха религиозни одежди. Полицаите на няколко пъти му извикаха: „ Стой, смъкна оръжието! “ Не останах с усещане, че става дума за огнестрелно оръжие.

Беше потрес! В началото не се знаеше какво е станало преди този момент, не можеше незабавно да се разбере видяното преди малко. “

До момента няма публична информация дали терористът е 18-годишен чеченец от Москва, както заяви тв каналът BFMTV, или 48-годишен мъж с алжирско родословие, както разгласи "Паризиен " след злокобното ликвидиране, раздрусало цяла Франция.

На място пристигна самият президент Еманюел Макрон, дружно с просветителния и с вътрешния министър на страната, само че и той не хвърли светлина, като разгласи случилото се за терористичен акт.

В Туитър бе обявено и името на убития преподавател - Самюел Пати, 47-годишен, с негова черно-бяла фотография.

Le professeur decapité avait un nom et un visage. Samuel Paty. 47 ans.
— Antoine Gavory (@Antoine_Gavory)
Тази заран бе обявено, че френската полиция е задържала родителите, дядото и 17-годишния брат на килъра в предградие в Париж. В ареста поради закононарушението са още девет души.
Междувременно Константин Косачев, шефът на комитета по интернационалните въпроси на Съвета на Федерацията – горната камара на Федералното заседание на Русия, разгласи, че съветските управляващи ще би трябвало да дават отговор на тежки въпроси, в случай че се удостовери чеченския генезис на убития терорист.
Косачев назова убийството на учителя „ чудовищно “ и изрази съболезнованията си към роднините и околните на убития, и към народа на Франция. „ Ако се удостовери, че това е осъществено от жител на Русия с чеченски корени, наложително би трябвало да има изчерпателни оценки на станалото и от страна на чеченския народ, и от страна на съветските управляващи “, означи Косачев във Facebook.

Той, обаче, изрази подозрение за чеченска и съветска връзка в злодейството: „ Ние сме други хора – и в Чечня, и във всяко място от Руската федерация... Може да предположа, че в този момент ще се появят наши „ доброжелатели “, добави Косачев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР