Терористът, който на 2 ноември извърши въоръжено нападение в центъра

...
Терористът, който на 2 ноември извърши въоръжено нападение в центъра
Коментари Харесай

Терористът от Виена използвал автомат сръбско производство

Терористът, който на 2 ноември извърши въоръжено нахлуване в центъра на Виена, е употребявал лицензионна версия на АК-47, сръбско произвеждане и револвер ТТ. Това заяви ръководителят на следствената група Михаел Лонегер.

На полицията е известно, че част от боеприпасите за автомата са били създадени в Китай, а тези за револвера ТТ - в Сърбия, съобщи представителят на ведомството. Засега службите за сигурност се придържат към версията, че участникът е направил самичък закононарушението.

От арестуваните досега 21 индивида, 10 са оставени в ареста за съучастничество в терористичното нахлуване.

По думите на представителя на прокуратурата на Виена Нина Бусек, по делото се води следствие против 21 индивида на възраст сред 16 и 28 години. Следователите изследват наличието на електронните им устройства и телефонните диалози.

На десетимата, които са в ареста, са повдигнати обвинявания, че още преди осъществяването на нападението са взели участие в терористична или незаконна организация.

Прокуратурата е в непрекъснат контакт с управляващите в Германия и Швейцария за продан на информация по отношение на опцията нарушителят да е имал съучастници в тези страни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР