ТЕРОР В СЪРЦЕТО НА БАРСЕЛОНА Испанската полиция съобщи, че шофьорът

...
ТЕРОР В СЪРЦЕТО НА БАРСЕЛОНА Испанската полиция съобщи, че шофьорът
Коментари Харесай

Арести след нападението в Барселона

ТЕРОР В СЪРЦЕТО НА БАРСЕЛОНА Испанската полиция заяви, че водачът на микробуса, който се вряза в тълпата в Барселона, е към момента на независимост, съобщи Агенция Франс Прес.

Представител на локалната полиция заяви, че двама други обвинени за връзки с нападението са задържани - испанец и мароканец. Нито един от двамата арестувани обаче не е бил водач на микробуса, който се вряза в пешеходци, отбелязва „ Гардиън ”. Полицейски чиновник съобщи, че двамата арестувани са били непосредствено свързани с нападението, само че „ това не значи, че някой от тях е създател на офанзивата “.

Все още не е известно местонахождението на шофьора-нападател. Двамата арестувани са испански жители от град Мелиля от марокански генезис.

Десетки жертви при нападението с микробус в Барселона (ВИДЕО/СНИМКИ)

По-рано беше обявено, че хипотетичният наемател на микробуса, употребен при офанзивата в Барселона, е бил арестуван, съобщи ТАСС, като се базира на испанския вестник " Публико ".

Това е мъж на име Дрис Укабир. Той е с непрекъснат адрес в Санта Перпетуа де Могода, северно предградие на столицата на Каталуния, заяви различен испански вестник " Паис ". Заедно с Укабир е бил арестуван още един човек, обвързван с днешната офанзива, добави " Публико ".
 
Терорът на Ислямска страна доближи Барселона (ВИДЕО)

Групировката " Ислямска страна " пое отговорност за офанзивата в Барселона, заяви  Ройтерс. Пропагандната медия на „ Ислямска страна “ „ Амак “ заяви, че „ бойци “ на групировката са направили нападението с микробус в Барселона, съобщи и Агенция Франс Прес. „ Извършилите нападението в Барселона бяха бойци на „ Ислямска страна “, оповестява „ Амак “.

По данни на " Паис " микробусът е минал над 530 м по туристическата улица " Рамбла " в центъра на Барселона, помитайки хората по пътя си.
 
 клише heavy.com

Регионалната полиция удостовери, че е задържала един човек по отношение на тази терористична офанзива, съобщи Агенция Франс Прес. В същото време тя посочи, че няма обвинени, които да са се укрили в заведение в Барселона, както оповестиха по-рано редица медии.
 
Вестник " Вангуардия " заяви, че един от хипотетичните уредници на нападението е бил погубен в престрелка с полицията, съобщи ТАСС. Това е станало в община Сан Жуст Десверн, на към 10 км от град Барселона.
 
ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ТЕРОРА В БАРСЕЛОНА

Каталунските управляващи потвърдиха за 13 убити и минимум 50-80 ранени при офанзивата в Барселона, оповестяват осведомителните организации.

Според публични данни от Центъра за оперативна съгласуваност в Каталуния, която е профилирано звено в границите на Структурата за гражданска отбрана на Каталуния при офанзивата в Барселона са починали 12 души, 16 са тежко ранени, 23-ма са по-леко потърпевши, а още 43 с леки контузии. Това удостовери пред " Фокус " българският консул в Мадрид Борислав Евлогиев. " Имаме информация единствено за две от жертвите - едната е белгийска гражданка, другата - италианска ", сподели още българският консул.

Междувременно в Барселона автомобил блъсна трима служители на реда, които пробвали да го спрат за инспекция на бул. " Диагонал ", съобщи още ТАСС. Не е ясно дали водачът е обвързван с офанзивата в града. След като блъснал служителите на реда, той избягал с колата от местопроизшествието.
 
Няма информация за потърпевши българи при нападението в Барселона 
 
Полицията разгласи, че преглежда случая като терористична офанзива.
 
Открит е втори микробус, който евентуално принадлежи на причинителите на терористичния акт, съобщи ТАСС, като се базира на телевизия " 24 орас ".

Впоследствие локалните управляващи оповестиха, представени от Ройтерс, че този автомобил е бил открит в дребния каталунски град Вик. Според испански медии вторият микробус е бил употребен от нападателите, с цел да избягат.

Кметът на Барселона Ада Колао разгласи, че в града ще се съблюдава минута безмълвие в символ на тъга за жертвите от терористичния акт, съобщи РИА Новости, базирайки се на локални медии. По тематиката Българка в Барселона: Шофьорът карал на зиг-заг, с цел да порази повече хора Българи в Барселона: Затворени сме в мола (ВИДЕО)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР