Термовизьори, кучета, денонощни патрули и камери пазят черешите от крадци

...
Термовизьори, кучета, денонощни патрули и камери пазят черешите от крадци
Коментари Харесай

С патрули, камери и кучета пазят черешите в Кюстендилско

Термовизьори, кучета, денонощни патрули и камери пазят черешите от крадци в Кюстендилско. Мерките за сигурност бяха въведени преди девет години, поради случая през 2009 година, когато в черешова градина край с. Шишковци беше погубен надзирател.

Откакто са въведени строгите охранителни ограничения, стопаните в Кюстендилско споделиха, че се усещат предпазени, а акцията протича умерено и без произшествия. Кражби на череши съвсем няма.Климент Терзийски, кмет на с.Шишковци: Ние бяхме едно от селата, които пострадаха преди години, в този момент това нещо с идването на тумби роми се прекърши и към този момент нямаме нападения на роми.Кирил Георгиев, черешопроизодител: Разбира се, че съм удовлетворен, резултата е позитивен и то доста добър. Осъществява се сериозна активност по защитата на черешовите насаждения и кражбите са сведени съвсем до най-малко.

Близо 100 чиновници на Министерството на вътрешните работи са включени в защитата на черешовите масиви, споделиха от полицията в Кюстендил. В момента са построени краткотрайни КПП-та на основни за черешовата акция места.Боян Миленков, шеф бранш „ Охранителна полиция “ в РУП – Кюстендил: Проверяват се ППС, пренасящи товари и лицата пътуващи с тях. Контролира се главно превозването на черешов плод,с документи ли е този плод или е нелегално добит.

До момента чиновниците на реда са открили петима извършители, които са превозвали нелегално 160 кг. череши. Засилените ограничения за сигурност ще бъдат до края на черешовата акция. До края на есента, обаче органите на реда ще наблюдават да няма похищения и на земеделската продукция.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР