Термометрите и в сряда ще отчетат стойности между 33 и

...
Термометрите и в сряда ще отчетат стойности между 33 и
Коментари Харесай

Опасни жеги: Температурите ще достигнат до 40 градуса

Термометрите и в сряда ще отчетат стойности сред 33 и 38 градуса. В региона на Благоевград и Сандански още веднъж ще понесат най-високите температури – към 40 градуса.

В останалата част на страната с температурите ще са към и над 35 градуса в ранния следобяд, заяви Нова тв. Вятърът в страната – източен със скорости до 20-30 километра в час. Опасността от пораждане на полски и горски пожари остава огромна и през днешния ден. Районите с „ рисков ” риск от огнени стихии са централните на Северна България – областите Плевен и Велико Търново, планинските масиви на Кюстендилска област и Кресненското дефиле на Югозапад. Обстановката ще се възстановява от задаващите се по-ниски температури и валежи, само че ще се усложни от вятъра, който в сряда ще е със скорости до 30 км/ч, а в четвъртък и петък – с пориви до 50-60 км/ч. По Черноморието – слънчево и горещо време с температури сред 27 и 30 градуса.

Водата – с 3-4 градуса по-хладна от въздуха. Вълнението на морето към 3 бала или с височина на вълните до 1,25 м. Заради утихването на вълнението има предпоставки за поява на дънни ями и пораждане на „ мъртви течения ” по крайбрежието. Следете флаговата сигнализация по охраняемите плажове и следвайте напътствията на морските спасители. Още по здрач над западните региони на страната ни ще се заоблачи. През нощта и в идващите 2 дни времето ще се дефинира от слаб леден атмосферен фронт, с който температурите ще паднат с няколко градуса. По линията на фронта има условия за развиване на летни стихии с превалявания, тук-там интензивни, съпроводени с гръмотевици. Има заплаха и от градушки. Явленията ще се движат от запад на изток. Днес вечерта и през нощта ще са по-видими в Северозападна България, а в четвъртък – южно от Стара планина. Вятърът също ще се усили през нощта против четвъртък и денем в Дунавската низина ще доближи скорост до 50-60 км/ч. Още в събота слънцето ще стартира да нагрява земята и температурите ще тръгнат нагоре. В началото на идната седмица страната ни още веднъж ще бъде обхваната от топъл въздух с високи температури над 35 градуса на някои места. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР