Термокамери и на граничния Дунав мост при Русе. Седемте устройства

...
Термокамери и на граничния Дунав мост при Русе. Седемте устройства
Коментари Харесай

Термокамери на „Дунав мост“ при Русе ще проверяват температурата на пътниците

Термокамери и на граничния " Дунав мост " при Русе. Седемте устройства ще ревизират за температурата на влизащите в България пасажери.

Уредите са инсталирани от нощес, а данните се наблюдават на място от чиновници на Здравната ревизия.

Ибрахим Шабан от Шуменско е пътувал три дни с автомобил от Англия до Русе. Чакал е с часове по границите, с цел да се прибере вкъщи:

„ Защото ми е родният край, татко, майка, дете, желая да се върна при тях и дружно да преживеем това “, сподели Ибрахим Шабан.

Освен попълването на декларация за 14-дневна карантина, той минава и през термокамерите на „ Дунав мост “. За да продължи пътя си, температурата му би трябвало да под 37,6 градуса - т.е. до 1 градус над естественото.

„ Всеки един пасажер, влизащ в страната, минава пред тази камера, където се мери температурата, а на този прозорец, който е на монитора, се демонстрира точната температура “, изясни Христо Бориславов от РЗИ-Русе.

„ Трябва индивидът да е без маска, да мине 5-6 минути, откакто е слязъл от кабината или от друго транспортно средство, с цел да може да бъде темпериран “, добави Мария Борисова от РЗИ-Русе.

На граничния пункт са инсталирани общо 7 камери – четири за леки коли и рейсове, две за камиони и една на аварийно трасе. Те предават в действително време информация към чиновниците на Гранична полиция и към дежурните от Здравната ревизия.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 293 29 3 9 Света 574977 43167 26369 129965 Заразени* Нови Починали България 293 29 3 Света 574977 43167 26369
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР