Термо легло и две кислородни палатки дари днес на неонатологията

...
Термо легло и две кислородни палатки дари днес на неонатологията
Коментари Харесай

Служителка на МВР дари апаратура за недоносени бебета на кюстендилската болница с пари от своя книга

Термо легло и две кислородни палатки подари през днешния ден на неонатологията в Кюстендилската болница 31-годишната Десислава Николова. Тя е чиновник на Министерство на вътрешните работи, а нейната инициатив за дарението е персонална, след излизането на книгата ѝ "Щастлива и красива бременност като моята ".

"Средствата, набрани от продажбата на книгата ми, на 100 % отиват за пазаруване на кувьози и инсталация за лечебни заведения, които имат потребност от тях ", описа авторката. "Идеята ми пристигна през осмия месец на бременността, когато ми се наложи да вляза в болница за задържане. Тогава разбрах какъв брой е значимо децата да се раждат на термина. Разбрах, че е значимо, в случай че са родени прибързано и недоносени, да употребяват техниката и апаратурата, които са им нужни, с цел да могат да се развият ", добави Николова. Тя уточни, че това я е стимулирало да има и тя принос, като елементарен човек, да усъвършенства средата, в която живеем.

"Описах опита си в книга, с цел да повлияя на тъжната статистика, че всяка четвърта жена помята, а всяко десето дете се ражда недоносено. С книгата си ги въодушевявам и укротявам ", описа още авторката.

Това е шестото подаяние на Десислава Николова. За по-малко от три години, тя е дарила инсталация за недоносени бебета в лечебни заведения в Червен бряг, Разград, Горна Оряховица, Гоце Делчев и Видин. Общата стойност на събраните средства е близо 50 000 лв., осъществени от продажбите на 3000 броя от книгата ѝ. Николова добави, че следва да подари инсталация за недоносени бебета и в лечебни заведения в Благоевград и Хасково.

"Съмишлениците ми са младежи, които вместо цветя на своите сватби, споделят на гостите си, че ще поддържат идеята "Подари благополучие " и техните посетители получават книгата. Какво по-хубаво от това младежите да са толкоз осъзнати и толкоз помагащи ", описа още Николова. Тя уточни, че доста българи, живеещи в чужбина също се включвали в акцията и доста се гордеели с този план.

"Много почитам дарителските жестове, тъй като с помощта на тях ние може да обслужваме нашите деца на доста положително равнище, във връзка с инсталация и изискванията за развъждането им. Ние се свързахме с Деси Николова и декларирахме желанието си, тъй като нямахме термолегло. Кислородните палатки подменяме на избран интервал, с цел да са в положително положение ", сподели доктор Светлана Ризова от неонатологичното поделение към МБАЛ "Д-р Никола Василиев ". Според нейни данни, към 10 % от децата, които се раждат, са с тегло под 2,5 кг. "Има и деца с по-високо тегло, само че също им е нужно време и старания, с цел да се приспособяват и укрепнат ", уточни доктор Ризова. Според нея на този стадий отделението в кюстендилската болница е добре оборудвано и действа обикновено.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР