Терминът винтидж“ идва от френската дума vintage“ и буквално преведен,

...
Терминът винтидж“ идва от френската дума vintage“ и буквално преведен,
Коментари Харесай

Винтидж мода 2019: Точките и гащеризоните се завръщат

Терминът „ винтидж “ идва от френската дума „ vintage “ и безусловно преведен, значи „ отлежало вино “. В света на модата винтидж стилът обгръща всички тези облекла и аксесоари, които носят меланхоличния, позабравен спомен от предишното. От колекционерска пристрастеност ретро стилът минава във постоянно настояща фешън наклонност, вдъхновяваща международните дизайнери и през 2019-а. Voila!

Както терминът подсказва, vintage облеклата са като положителното вино - с годините цената им се покачва. На стилните сцени годишно имат непокътнато място ретро тоалетите, които дават чисто нов прочит на парченце от предишното. Винтидж стилът ви дава опция да извадите старите облекла от дрешника и да ги превърнете в последния вик на модата с минимални старания.

Много дами свързват термина „ винтидж “ само с обилните, луксозни поли, бюстиетата и тънката талия. Трендът надалеч не се изчерпва с тях, което го прави повсеместен за всяка фигура и усет. Към стила спадат ретро роклите, гащеризоните, флоралните претекстове, другите бродерии, гръндж вълната, фината дантела, облеклата на точки и карета, както и тези с ресни, искра, пера, брошки и така нататък

Изключително богатият винтидж жанр би могъл да се заключи с една дума - женственост. Ретро роклите са класика, която обаче крие риска да изглеждате като героиня в холивудски филм, вместо като модерна жена. За да въведете винтидж тоалета си в новото време, съчетайте роклята с съвременни обувки, чанта и очила в подобаващия цвят. Препоръчват се също сдържан грим и семпла прическа, по тази причина ефектна рокля от 50-те стои най-добре с прибрана коса и леко опушено око.

Сред огромните шлагери на ретро модата са облеклата с размер в региона на раменете. Тази кройка оформя силуета и придава женственост. Ще изглеждате неотразимо в офиса, в случай че комбинирате нежна риза с обемни ръкави и прилепнала пола вид " молив ".

Голямо преимущество на винтидж стила е, че такива модели можете да си набавите съвсем без пари от магазините за втора ръка. Някои от тези облекла и аксесоари несъмнено към този момент участват някъде надълбоко в дрешника ви, спестявайки ви напълно пари от шопинг.

Гащеризонът е универсална дреха от 90-те, която можете да преобразите радикално единствено като промените обувките си. Заменете кецовете с чифт елегантни високи токчета и към този момент разполагате с изискан тоалет за вечерно събитие. Когато избирате гащеризон, обърнете внимание на модела и материята му. За да не изглеждате по-пълни, в сравнение с сте, както и с цел да се чувствате удобно, би трябвало да откриете точния модел съгласно фигурата си.

Незаменима част от ретро модата са облеклата на точки. Този шеговит принт се среща върху рокли, разкроени миди поли, аксесоари и обувки. Точките с всевъзможен размер и цвят пресъздават сантименталното винтидж чувство и придават на визията ви неповторим, супермодерен тип. Dolce & Gabbana, Fendi и други известни марки са измежду феновете на полка точките през 2019-а. Класическа алена рокля с претекст на точки наподобява отлично, съчетана с дънково яке и модерни аксесоари.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР