Терминът системен нарушител трябва да се въведе в Закона за

...
Терминът системен нарушител трябва да се въведе в Закона за
Коментари Харесай

Терминът системен нарушител да се въведе в Закона за движение по пътищата

" Терминът " систематичен извършител " би трябвало да се вкара в Закона за придвижване по пътищата, тъй като участниците в придвижването, които повтарят всекидневно нарушаванията си, се преглеждат еднообразно с тези, които правят по-незначителни или инцидентни нарушавания ", съобщи Георги Гълъбов, член на Института за пътна сигурност, представен от Дарик.

По данни на Министерство на вътрешните работи единствено за миналия месец януари е имало 476 тежки произшествия и 17 000 нарушавания. Това е в пъти повече от януари предходната година.

Едно от предложенията за смяна на настоящия закон за придвижване е той да бъде разграничен на три обособени: за придвижване по пътищата, за пътните транспортни средства и закон за водачите на моторни транспортни средства.

Над 11 български институции дават отговор за спазването на Закона за придвижване по пътищата.

" Ежегодно губим близо 700 души, сред тях и деца, това е по двама души дневно. Губим ги без да сме във война. На всеки се случва да наруши закона или правилника, всеки може да се озове в такава обстановка. Ако страната хвърля всичките си старания в това да спре всяко нарушаване и да обхване целия този бранш, това ще бъде цялостен неуспех ", разяснява Гроздан Караджов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР