Терминът rizz, използван от поколението Z за описване на способността

...
Терминът rizz, използван от поколението Z за описване на способността
Коментари Харесай

Оксфордският речник обяви, че думата на годината е Rizz

Терминът rizz, употребен от поколението Z за разказване на способността на някого да притегля или съблазнява различен човек, е думата на годината съгласно издателството на Оксфордския речник, съобщи Асошиейтед прес, на която се базира Българска телеграфна агенция.

Тя надви над Swiftie (дума, употребена за въодушевен почитател на певицата Тейлър Суифт), situationship (неофициална сантиментална или полова връзка) и prompt (указание, обещано на стратегия за неестествен интелект) в годишното решение на специалистите от издателството на многотомния Оксфордски речник на британския език. 

Четирите думи финалисти бяха определени посредством обществено гласоподаване, а спечелилият беше разгласен през днешния ден.

Смята се, че rizz произлиза от средата на думата charisma (харизма). Избраната за слово на годината " демонстрира метода, по който по-младите генерации основават пространства - онлайн или онлайн, в които те имат и дефинират езика, който употребяват ", сподели издателят.

" От дейностите до запознанствата и по-широката просвета, защото поколението Z стартира да оказва все по-голямо въздействие върху обществото, разликите в вероятностите и метода на живот се демонстрират и в езика ".

През 2022 година разгласи за дума на годината goblin mode, който значи " необикновен модел на държание, отхвърлящ публичните правила и упования ".  
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР