Терминът потребителско изживяване“ (UX) е свързан с всяка една интеракция,

...
Терминът потребителско изживяване“ (UX) е свързан с всяка една интеракция,
Коментари Харесай

Полезно, желано, достъпно - бързо, в обувките на потребителя!

Терминът „ потребителско преживяване “ (UX) е обвързван с всяка една интеракция, до която марката ви кара потребителят да се допре. Той доста постоянно се свързва с техническите дейности, като да вземем за пример потребителят да е в уеб страницата ви или мобилното ви приложение, да употребява онлайн услугите ви, или пък да ви търси онлайн.

Според клетката на потребителското преживяване на Питър Морвил то би трябвало да бъде:
Полезно;Желано;Достъпно;Правдоподобно;Стойностно;Използваемо;Откриваемо.
UX е обвързвано с емпатията – колкото по-добре влизате в обувките на потребителя, толкоз по-добро ще е и то. Ето няколко рекомендации за бързо реализиране на очароващо преживяване.

1. Карта на потребителското пътешестване

За всяка buyer личност, която имате, създайте мислена карта на нейното пътешестване – водете се от това при типа на какво би напуснала уеб страницата ви, ще се ориентира ли добре в него, профилите ви в обществените мрежи дават отговор ли на усетите ѝ и така нататък

Така ще разберете над какво да поработите повече и съществува ли миг, в който потребителите изчезват, тъй като ги отблъсквате с нещо.

2. Навигация

Навигацията в уеб страницата ви би трябвало да е опростена и лесна за потребление. Премахнете всички ненужни варианти и улеснете потребителя.

3. Тествайте скоростта на уеб страницата

Уверете се, че уеб сайтът ви действа допустимо най-бързо. Ако на потребителите им лишава доста време в очакване една страница да зареди, е доста евентуално да изоставен и да продължат сърфирането си онлайн, а може би да отидат и при съперниците ви.

Според изследване на Akamai 33% от онлайн купувачите чакат към 4 секунди преди да излязат от един бавнозареждащ уеб страница. Ето какво може да ви е от изгода, с цел да зарежда уеб сайтът ви по-бързо:
Намалете резолюцията на изобваженията;Не слагайте голямо фоново изображение в уеб страницата си;Редовно следете скоростта, потребен в това отношение е инструментът PageSpeed Insights by Гугъл.
4. Не забравяйте мобилните си консуматори

Повече от половината от уеб страница трафика по света е генериран през мобилни телефони, което значи, че наложително и вашият уебсайт би трябвало да е приспособен за тях.

5. Достъпност

Помислете за тази публика, която има здравословни проблеми, влияещи върху метода им на работа с уеб страницата ви.

Имплементирайте разнообразни способи за представяне на информацията на уеб страницата ви, с цел да улесните допустимо най-вече всички в достъпа до нея.

6. Бъдете контактни

Уверете се, че разполагате с място за бърз онлайн контакт, който потребителите да осъществят с вас когато и да е.

Няма по-лошо нещо от това да разглеждаш нечий уеб страница и да се изгубиш в него, търсейки къде да попиташ за повече елементи по отношение на дадена услуга или артикул.

 

В умозаключение, емпатията е водеща за потребителското преживяване. Представете си, че уебсайтът ви е магазин. Не бихте желали да затрудните купувача си като не приемате заплащания с карта, нямате пробна, в случай че бизнесът ви го изисква, поставяте сложни за четене табели и така нататък Помислете кой посещава уеб страницата ви и какво желае да реализира с това – скочете в потребителските обувки още в този момент!

По материал на Medium.com

Редактор: Габриела Беличовска
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР