Терминал на летището в Будапеща бе затворен снощи за кратко

...
Терминал на летището в Будапеща бе затворен снощи за кратко
Коментари Харесай

Опасно химично вещество затвори летището в Будапеща

Терминал на летището в Будапеща бе затворен нощес за малко поради прегряване на резервоар, съдържащ изотоп, заяви представител на Унгарската работа за ръководство на бедствия, представен от Ройтерс.
Няма приключване на рискови за здравето субстанции, съобщи за Ройтерс Мартон Хайду и добави, че Терминал 2B (лат. буква) е бил затворен за улеснение на следствието. "Пътниците са в цялостна сигурност ", добави той.
Терминалът бе затворен от 19,30 часа локално време и до 22,30 часа бяха наранени 8 идващи и 8 заминаващи полета, сподели за Ройтерс представителят на летището Ласло Курус.
Пътниците и екипажът на самолета, който е пренасял контейнера, както и пасажерите на летището не са в заплаха, сподели Хайду.
Двамата източници не споделиха за кой полет и за какъв изотоп става дума.
Според Унгарската телеграфна организация (МТИ) веществото е иридий, поръчан от унгарска компания от съветския град Димитровград. Контейнерът е дошъл в Будапеща през вчерашния ден вечерта с полет от Истанбул.
Габор Касаш, представител на компанията, направила поръчката, е представен от МТИ да споделя, че повишението на температурата е обикновено, когато такива субстанции се транспортират. Компанията се занимава с проучване, създаване и производство на радиоизотопи, употребявани в опазването на здравето, науката и индустрията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР