Терминал 1 и Терминал 2 на Летище София ще бъдат

...
Терминал 1 и Терминал 2 на Летище София ще бъдат
Коментари Харесай

Новият концесионер на Летище София изгражда трети терминал до 2030 г.

Терминал 1 и Терминал 2 на Летище София ще бъдат преустроени, а до 2030 година ще бъде построен новият Терминал 3, оповестиха от консорциума „ СофКънект”, който беше определен за концесионер. На терминалите 1 и 2 ще бъде основано повече използваемо пространство, а обслужването на пасажерите ще бъде усъвършенствано.

Снимка: БГНЕС

През първите две години от концесионния интервал Терминал 1 ще бъде напълно реновиран, а Терминал 2 ще бъде осъвременен с повишен потенциал разширена комерсиална зона и обособени места за хранене.
Съдбата на Летище София: Новият концесионер би трябвало да построи Терминал 3 Състезават се петима претенденти, концесията е за 35 години и след нея аерогарата може да има три терминала и две писти
Така до 2022 година основните вложения, които ще бъдат видяни от потребителите, са новото настройване на Терминал 1 и Терминал 2 (в това число ръкавите за качване в самолета) и новият паркинг за коли.

До 2030 година ще бъде построен новият Терминал 3. Това ще е главният фокус за този интервал и ще се реализира наред с извеждането от употреба на Терминал 1.
Избраха за концесионер на Летище София оператора на Летище Мюнхен Консорциумът „ СофКънект ” е спечелил процедурата
На уеб страницата на летището ще се основат и стартират принадлежности и услуги за облекчение преди пътешестване, които ще се оферират от самолетни компании и от сътрудници снабдители. Тези услуги ще включват потребна информация преди излитането, насочване и стимулиране на предварителното поръчване на храна, артикули, услуги и улеснения.

Снимка: btvnovinite.bg

Консорциумът „ СофКънект”, който е оператор на Летище Мюнхен, завоюва 35-годишната концесия на летище София на 17 юли 2019 година Консорциумът включва френския капиталов фонд „ Меридиам” (99% дял) и основаната във Виена, Австрия, строителна компания „ Щрабаг” (1% дял).
Николай Василев: Проблем за националната сигурност е да имаме провинциално летище Според някогашния стопански министър е необходимо Летище София да бъде концесионирано
Летище София ще се възползва от целия опит, който мрежата „ Меридиам” е натрупала с други обекти като летище „ Ла Гуардия” в Ню Йорк, летището в Аман и летища в Мадагаскар, както и голям брой знакови инфраструктурни планове като тунела на пристанището на Маями, Съединени американски щати, високоскоростната железница Тур-Бордо във Франция, автомагистрала в американските щати Тексас и Вирджиния и двете автомагистрали A4 в Германия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР