Територията на източния бряг на река Днепър е под контрола

...
Територията на източния бряг на река Днепър е под контрола
Коментари Харесай

Институт за изследване на войната: ВСУ са установили трайно присъствие на източния бряг на р. Днепър

Територията на източния бряг на река Днепър е под контрола на ВСУ едвам в този момент. Това твърди в своя финален отчет Институтът за проучване на войната (ISW). За първият път, специалистите следи надеждни геолокационни изображения на украински позиции на източния бряг, което се удостоверява и от съветски отчети и други самостоятелни източници, които осведомят за трайно украинско наличие там.

Руски блогъри също демонстрират на 22 април, че украинските сили са заели основни позиции на брега на река Днепър, северно от Олешки (7 км югозападно от град Херсон) и са напреднали до северните околности на селището по автомагистрала E97, както и западно от Дачи (10 км южно от град Херсон). На фрагментите ясно се вижда, че съветските сили може да не управляват острови в реките Кинка и Чайка на по-малко от половин километър северно от локализираните украински позиции покрай Антоновския мост.

Според информация на блогърите украинските сили поддържат позиции в Херсонска област на източния бряг в продължение на седмици, като са открили са постоянни подходи за доставяне на тези позиции и постоянно правят разузнавания в региона, което демонстрира липса на съветски надзор над този региона.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР