Териториалното отделение в Девня към Районната прокуратура във Варна предаде

...
Териториалното отделение в Девня към Районната прокуратура във Варна предаде
Коментари Харесай

Изправят пред съда трима за брутално посегателство и обир на 95-годишна жена в Девня

 Териториалното поделение в Девня към Районната прокуратура във Варна съобщи на съд трима за обир в съучастничество на 95-годишна жена, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна. 

Братята Йордан и Величко Т. и съучастникът им Димитър Ст. са предадени на съд с обвинителен акт на прокурор от Териториалното поделение в Девня към Районната прокуратура във Варна за обир на 95-годишна жена. И тримата мъже, които са на възраст от 34 до 27 години, ще дочакат началото на наказателното дело против тях във варненския затвор, където са приведени с избрана от съда мярка за неотклонение " Задържане под стража “. Пострадалата 95-годишна жена, която подсъдимите ограбили на 23 против 24 март тази година, е умряла през месец юли.

Извършителите на грабежа влезнали в дома на самотно живеещата 95-годишна жена. За нея им разказал 27-годишният Димитър, който бил неин комшия и знаел, че старицата е вдовица. Подсъдимите решили да влязат в дома й за да извършат обир. Намерили незаключена врата и влезнали в къщата. В една от стаите дамата спяла. 34-годишният Йордан се доближил до леглото й и с ръка затиснал устата й, а през това време брат му Величко викал " Давай парите “.

Жената не можела да диша, пробвала се да се освободи, само че Йордан отдръпвал за малко ръцете от устата й, по-късно още веднъж я притискал. С открит в дома на жертвата чорап Йордан запушил устата й, а ръцете й завързал с забрадка. Останалите съучастници през това време следили дейностите му и имали подготвеност да се включат.

След като сломили съпротивата на 95-годишната жена, тримата  се разделили  из къщата и почнали да пълнят чували с движимости на дамата. Задигнали питателните й артикули, домашен принадлежности, облекла, принадлежности, сечива, тв приемник, зимнина и всичко, каквото попаднело пред погледа. Уговорката посред им била ограбеното от всеки да си остане за него, а не да го разделят.

На 24 март дамата съумяла да натисне паник-бутона. Отзовалият се на сигнала охранител научил за грабежа от потърпевшата. За закононарушението бил известен синът й, който подал сигнал в районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи в Девня.

Двамата братя са осъждани, само че оправдани по право. Единият е учил до трети клас, а другият е без обучение. Съучастникът им Димитър е престъпно проявен, само че не е осъждан. Той е с начално обучение и води живот на скитник.

Предстои делото против тримата подсъдими да бъде планувано за разглеждане в Девненския областен съд. Ако бъдат приети за отговорни, ги чака наказване отнемане от независимост от 3 до 10 години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР