Териториално статистическо бюро – Североизток ще проведе анкетно проучване Статистика

...
Териториално статистическо бюро – Североизток ще проведе анкетно проучване Статистика
Коментари Харесай

Изследват доходите и условията на живот във Варненско

Териториално статистическо бюро – Североизток ще организира анкетно изследване „ Статистика на приходите и изискванията на живот “ във Варненско. В интервала март - юни 649 определени семейства на територията на региона ще бъдат посетени от особено подготвени анкетьори за осъществяване на лични изявленията и попълване на два въпросника - въпросник за семейството и самостоятелен въпросник, който се попълня за членовете на семейството на 16 и повече години.

През тази година в самостоятелния въпросник на проучването е включен модул „ Пренасяне сред поколенията благосъстоянието и неравностойното състояние, жилищни усложнения “. Домакинствата, подлежащи на проучване, са включени в извадката посредством потреблението на инцидентен асортимент, с който се подсигурява представителността на резултатите.

Изследването ще се организира в градовете Варна, Аксаково, Бяла, Белослав, Вълчи дол, Девня, Долни Чифлик, Дългопол, Игнатиево, Провадия и Суворово, както и в 24 села: Аврен, Белоградец, Блъсково, Венчан, Ветрино, Гроздьово, Доброплодно, Долище, Дъбравино, Езерово, Засмяно, Златина, Кичево, Круша, Лопушна, Невша, Осеново, Партизани, Поляците, Пчелник, Синдел, Старо Оряхово, Тополи и Цонево.

При визитите си в семействата всеки от анкетьорите ще се легитимира със служебна карта и ще даде писмо по отношение на проучването. Допълнителна информация по отношение на провежданото проучване може да се получи на телефон 052/575240 в отдел „ Статистически проучвания – Варна “ на Териториално статистическо бюро - Североизток към Национален статистически институт.

Наблюдението за приходите и изискванията на живот е част от проучванията, включени в правилник на Европейския парламент, и се отнася до събирането на съпоставима и настояща информация за моментното положение и динамичността на приходите, както и за равнището и структурата на бедността и общественото изключване на национално и европейско равнище. Изследването се организира редом във всички страни от Европейския съюз с обща методология и инструментариум. Получените резултати способстват за оценка на изискванията на живот в обособените страни, структурата и разпределението на приходите на семействата и присъединяване им в обществения живот на страната
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР