Териториално отделение – Лом при Районна прокуратура – Монтана внесе

...
Териториално отделение – Лом при Районна прокуратура – Монтана внесе
Коментари Харесай

Съдят ломчанин, ударил жена си пред очите на децата им

Териториално поделение – Лом при Районна прокуратура – Монтана внесе в съда предложение за освобождение от наказателна отговорност и налагане на административно наказване по реда на член 78а от Наказателен кодекс на Д. Д. за осъществено от него закононарушение по член 296, алинея 1 от Наказателен кодекс.
През 2019 година връзките в фамилията на обвинения Д. Д. се влошили, заради което брачната половинка му Л. М. с двете им деца са се изнесли от взаимно населяваното от тях жилището. Поводът за това станало упражняваното от мъжа психическо и физическо принуждение.
На 05.03.2020 година Д. Д. осъществил следващ акт на домашно принуждение по отношение на дамата, което я стимулирало да инициира правосъдно произвеждане в Районния съд. По делото била издадена и връчена заповед за незабавна отбрана, с която обвиненият се задължавал да се въздържа от осъществяване на домашно принуждение по отношение на Л. М. и малолетните им деца. Било му неразрешено също по този начин да доближава тях и жилището им, местоработата на дамата и местата им за обществени контакти на по малко от 50 м до привършване на правосъдното произвеждане.
През м. октомври 2020 година Д. Д. посетил магазина, в който работила Л. М. Двамата не съумели да се схванат във връзка отвеждането на децата в дома му. Обвиняемият се развикал, отправил обидни думи към дамата и я блъснал по лицето. Дъщерите им станали очевидци на протичащото се. Пострадалата подала сигнал на телефон 112.
Предстои делото да продължи в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР