Териториалната дирекция на НАП-Пловдив затвори турския ресторант Зеко на автомагистрала

...
Териториалната дирекция на НАП-Пловдив затвори турския ресторант Зеко на автомагистрала
Коментари Харесай

Затвориха култово заведение на магистралата

Териториалната дирекция на НАП-Пловдив затвори турския ресторант " Зеко " на автомагистрала Тракия (в посока София), а Върховният административен съд (ВАС) удостовери заповедта на приходната организация заведението да спре работа за 15 дни. След инспекция и установени нарушавания то е влезнало в черния лист на данъчните на подлежащи на запечатване обекти. Първоначално притежателите са обжалвали заповедта на Национална агенция за приходите пред Административен съд-Пловдив. Делото е траяло във Върховен административен съд, който с определение №11606/02.10.2018 година е отхвърлил жалбата като неоснователна.

При рутинна инспекция на 19 август 2018 година са открити няколко нарушавания от страна на ресторантьорите. Първоначално е засечено заплащане на 34 лв. в брой за контролна покупка, без да е публикуван касов бон от фискалното устройство. После е открита негативна касова разлика в размер на 1018 лв., като касовата наличност е била 2700 лв., а фактическата - 1682 лв.. Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване.

От същото определение на Върховен административен съд излиза наяве, че това не е първата издънка на съдържателите на заведението. " С предишен Акт за определяне на административно нарушаване е установено за същия обект, че сдружението в качеството си на разположение по член 3 от Наредба Н-18/13.12.2016 година за вписване и отчитане на продажби в комерсиалните обекти посредством фискални устройства на МФ е позволило нарушаване на наредбите на същата, като не е записало посредством интервенцията „ служебно изведени суми “ смяна на касовата наличност в размер на 26 лв.. "

Ресторантът е благосъстоятелност на „ Зеко-Йохсюз Зеки “ ООД, с регистрация в Пазарджик. Негови съдружници са Зеки и Ибрахим Оксуз. Те би трябвало да заплатят на Дирекция " Контрол " в Търговско дружество на НАП-Пловдив юрисконсултско заплащане в размер на 50 лева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР