Териториалната дирекция има утвърдена процедура и ако не се докаже,

...
Териториалната дирекция има утвърдена процедура и ако не се докаже,
Коментари Харесай

Митничари от Бургас дават на държавата намерените в микробус 901 590 евро

Териториалната дирекция има одобрена процедура и в случай че не се потвърди, че не са добити по непрестъпен метод, ги лишава, изясни Георги Господинов

Намерените в тайници микробус 901 590 евро ще бъдат дадени на страната. Това сподели пред бТВ началникът на Митнически пункт „ Капитан Андреево “ Георги Господинов.

„ В петък предходната седмица на митническия пункт дойде товарен микробус, пътуващ със стока от Германия през България за Турция. При осъществена щателна митническа инспекция в кухини на страничната врата, както и на срещуположния ѝ край беше открито огромно количество валута “, напомня той.

Господиново разясни, че пачките са към 300 пачки. Става дума за тъкмо 901 590 евро, чиято равноценност е малко над 1,76 млн. лева

Микробусът е ръководен от 43-годишен турски жител. Към момента има събрани сведения, само че те са обект на досъдебно произвеждане и то Министерство на правосъдието „ Капитан Андреево “ не дават спомагателна информация. Шофьорът е арестуван и са му повдигнати обвинявания.

„ След привършване на бързото произвеждане, Търговско дружество „ Митници “ в Бургас има одобрена процедура. Установява се произхода на парите и те се лишават в интерес на страната. Тъй като това предстои на правосъден надзор, е допустимо да бъде обжалвано “, изясни Господинов.

„ Ако водачът успее да потвърди, че парите са добити по непрестъпен метод, ще заплати единствено санкция или ще изтърпи отнемане от независимост, само че може да си получи сумата назад, сподели още той.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР