Тери Джоунс, звезда от комедийната трупа „Монти Пайтън, е починал

...
Тери Джоунс, звезда от комедийната трупа „Монти Пайтън, е починал
Коментари Харесай

Почина Тери Джоунс от „Монти Пайтън“

Тери Джоунс, звезда от комедийната натрупа „ Монти Пайтън ", е умрял на 77-годишна възраст. Кончината му е настъпила на 21 януари в дома му в Лондон, след дълга борба с рядка форма на деменция, оповестява фамилията му в изказване до медиите.

Джоунс е идвал у нас през 2006 година, като специфичен посетител на „ София филм фест ".

Комикът е роден на 1 февруари 1942 година в Уелс, Англия. Детството му минава в графство Съри. Той е измежду създателите на популярната натрупа „ Монти Пайтън " и режисьор на три от филмите им с доста положителни мнения - „ Монти Пайтън и Светият граал ", „ Животът на Брайън " и „ Смисълът на живота съгласно Монти Пайтън ". През 2016 година Джоунс споделя, че година по-рано е бил диагностициран с фронтотемпорална деменция и оттогава се трансформира в лице на акция за битка с заболяването.

След „ Монти Пайтън " Джоунс работи в редица планове. С Майкъл Пейлин, сътрудник от трупата, той основава сполучливия ефирен сериал „ Ripping Yarns ". Режисира филмите „ Лични услуги ", „ Ерик Викингът ", „ Вятърът във върбите ", работи и по няколко телевизионни документални кино лентата на средновековна тема, създател е на близо 20 детски книги.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР